Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit 2017

Gala Tranzit de transport calatori a avut loc pe 26 octombrie 2017 la Cluj, la hotelul Grand Italia. Nu mai putin de 150 de operatori au luat parte la lucrarile con­ferintei, dar si la ceremonia de premiere a celor mai eficiente companii in anul fiscal incheiat.
Principalul subiect de dezbatere a fost organizarea transportului judetean si in­terjudetean dupa 2019. Din pacate, le­­gis­latia inca nu e clara pe acest subiect, legea serviciilor de transport public local nu este finalizata si daca se urmareste transformarea tuturor traseelor judetene in servicii de utilitate publica se pare ca nu se va obtine aviz favorabil de la Ministerul Transporturilor. Nici pentru transportul interjudetean nu s-a luat inca o decizie ferma, astfel ca asociatiile patronale au solicitat prelungirea valabilitatii licentelor de traseu dupa expirarea programului national de transport in 2019.
 

In functie de cum se va reglementa industria de profil ramane de vazut daca vor intra pe piata nume noi. Cel mai cunoscut si mai expansiv este FlixBus, care a inceput deja cateva colaborari, deo­cam­data, doar pe transport inter­national. Directorul regional de dezvoltare FlixBus, Ákos Horváth, a prezentat strategia companiei pentru Europa Centrala si de Est.
La categoria solutii de business a fost abordat subiectul curselor regulate speciale, care reprezinta unul dintre cele mai profitabile segmente de transport la aceasta ora, dar si evolutia costului/km, cu o comparatie relevanta intre exploatarea autobuzelor diesel si a celor pe gaz natural comprimat. Antares Transport, din Valcea, are o experienta de peste doi ani in operarea vehiculelor pe CNG.
Trofeul „Cel mai eficient operator de transport calatori in 2016“ a fost inmanat companiei bistritene Tabita Tour. Locul al doilea a fost ocupat de CDI Transport Intern si International, din Bucuresti, in timp ce Dan Sepsi Transport, din Prahova, s-a clasat pe pozitia a treia. Diplome de finalist au fost acordate Alpin Star (Arges), Astra Transport (Arges), Livio Dario (Alba) si Tarsincom (Suceava). In stabilirea clasamentului au fost analizate cifrele financiare declarate la Ministerul Finantelor de fiecare companie in parte (cifra de afaceri, profit, creante, datorii, active etc.), precum si evolutia acestor parametri in ultimii ani. Interviurile realizate cu finalistii au ajutat la intelegerea fiecarui business in parte si a strategiei de dezvoltare pe viitor. Prezentarile susti­nute in cadrul conferintei si imagini de la eveniment sunt disponibile pe site-ul www.traficmedia.ro.

Articole similare