Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de servicii de administrare a depozitului poate afecta serios costurile

Lipsa spatiilor logistice disponibile din ultimii ani a crescut chiriile la nivelul de circa 4 euro/ m2. „Legat de pretul chiriei, noi nu am simtit o crestere a tarifului, deoarece avem deja contracte incheiate pe zece ani pentru spatiile existente. Insa la acest pret se adauga taxa pentru servicii de administrare, care poate varia destul de mult pe parcursul anului. Toti proprietarii de cladiri fac o estimare a acesteia la inceputul anului, dar la final de an pot spune ca anumite costuri au fost mai mari decat au estimat. Ceea ce nu e foarte confortabil. Nu pot sa merg la client in decembrie sa-i cer bani in plus pentru ca a crescut taxa de servicii. Era mai bine sa stiu de la inceputul anului ca o crestere a costurilor este posibila.
 

Din fericire noi suntem demult pe piata si am trecut deja prin astfel de situatii. Acum avem experienta si ne facem provizioane lunar, astfel ca la finalul anului sa fim acoperiti“, Sergiu Iordache, director general DSV Solutions.
Costurile de intretinere pot creste daca, de exemplu, ninge mai mult, sau sunt pene de curent si se apeleaza la generatoare, etc. Motiv pentru care, in opinia lui Sergiu Iordache, este foarte important sa acorzi o atentie foarte mare in alegerea partenerului pentru aceste servicii, iar cladirea sa fie foarte bine realizata. Este posibil ca, de exemplu, sa ai estimat un cost pentru taxa de servicii de 0,6-0,7 euro/ m2/ luna, iar la sfarsit de an acesta sa fie de 0,8-0,9 euro/m2/luna. Diferenta calculata pe intreg anul ajunge la o suma considerabila. „Conteaza foarte mult cum este facut depozitul, cat de bine este izolat sau cum este facut sistemul electric si cat consuma. Mai conteaza si inaltimea depozitului si de ce resurse este nevoie. Toate aceste lucruri sunt importante. De aceea toate cladirile inchiriate de noi in ultimii ani se incadreaza in clasa A de depozitare si au grad inalt de sustenabilitate“.

Articole similare

Ad