Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Calea ferata dintre Bucuresti si aeroportul Henri Coanda va fi gata in 2018

Potrivit ministrului transporturilor, Sorin Buse, CFR SA va realiza pana in 2018 linia de 2,3 kilometri de cale ferata dintre localitatea Odaile, de langa Bucuresti, si aeroportul Henri Coanda. El le va permite in 2018 bucurestenilor sa parcurga drumul dintre Gara de Nord si aeroportul Henri Coanda in 18 minute, la un pret de 3,9 lei pentru un bilet. Calea ferata va subtraversa Drumul National 1 (DN1) si se va termina la 150 metri distanta de aeroport, restul drumului urmand a fi parcurs de calatori cu ajutorul unui trotuar rulant.
 

Proiectul va include reabilitarea si electrificarea liniei de cale ferata existenta.
Costul total al proiectului este de 88,88 de milioane de euro (TVA inclus) si va fi realizat din fonduri proprii, plus fonduri europene, in proportie de 75%. Proiectul de cale ferata va fi finalizat mai repede pentru ca vine in prelungirea tronsonului de 16,9 kilometri dintre Bucuresti si Odaile, deja existent.
Studiul de fezabilitate va fi revizuit in decembrie, iar anul viitor vor fi realizate exproprierile si vor fi obtinute avizele, operatiune care ar urma sa incheie in iulie 2017.

Articole similare

Ad