Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FAN Courier va deschide o scoala profesionala

In cadrul celei de-a patra editie a Courier & Postal Services Forum, organizata de GOVNET Conferences, Felix Patrascanu, managing partner FAN Courier, a apreciat ca piata e din ce in ce mai ofertanta, iar asta presupune investitii continue. „Anul trecut investitiile au fost la nivel ridicat, 12 milioane de euro fiind alocate numai pentru extinderea flotei auto. Cresterile de 30% ale volumelor ne-au adus in situatia de a avea in companie mai mult de 5.300 de oameni in toata tara si o flota de peste 3.000 de masini“, a punctat Patrascanu.
 

Acesta a punctat insa ca se teme de lipsa fortei de munca. „Am gasit o solutie: investim in scoala duala profesionala pentru curieri ce se va deschide in mai (Academia FAN), angajand ca ucenici in principal pe cei care ies la 18 ani din leaganele de copii. Acestia vor absolvi scoala profesionista de soferi, vor face practica si scoala 3-4 luni in companie, in Bucuresti, dupa care ne dorim sa ramana macar doi ani, chiar daca legislatia nu le ingradeste plecarea“, a explicat Felix Patrascanu, apreciind ca tinerii din orfelinate sunt mobili, putand fi relocati in alte orase din vest, ca Arad, Cluj, Oradea sau Timisoara, unde somajul e inexistent.
Daca anul trecut DPD nu a crescut veniturile angajatilor care livreaza, in schimb i-a ajutat prin schimbarea strategiei de livrare a produselor albe. „Acestia nu au mai livrat frigidere la ultimele etaje ale blocurilor. De doi ani am lansat asa-numitul «pallet one» prin care livrarea unui produs mai greu de 31,5 kg se face pe palet, iar mai departe clientul se descurca pe cont propriu“, a precizat Lucian Aldescu.

Mai multe amanunte puteti afla din numarul viitor al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad