Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A inceput a 13-a editie a FleetBoard Drivers’ League!

Sub motto-ul „Conduceti. Concurati. Castigati“ a demarat la 1 mai, in 19 tari, printre care si Romania si, in premiera, Rusia, Irlanda si Ungaria, a 13-a editie a competitiei FleetBoard Drivers' League, organizate de Daimler pentru soferii de autovehicule comerciale, in care castigatorul la nivel international, adica cine va avea cel mai economic stil de condus, va fi premiat cu ocazia finalei campionatului DTM de pe circuitul Hockenheimring, pe 13 octombrie 2017.
Inscrierile se pot face, individual sau ca parte a unei echipe, pe www.driversleague.com/ro/, pana pe 2 iulie, iar participantii vor concura atat la nivel national, cat si international, impotriva a 1.000 de adversari si flote de autovehicule comerciale mari, pana la 31 iulie 2017.
 

In cadrul Drivers' League, soferii se intrec in timp ce isi desfasoara activitatea de zi cu zi, iar stilurile de conducere le sunt evaluate cu ajutorul functionalitatilor FleetBoard Performance Analysis, tinand cont de o combinatie a factorilor de uzura si de consum, precum stilul de conducere anticipativ, schimbarile de viteza si comportamentul la franare.
Soferii conduc pe rutele lor obisnuite, dar se pot califica doar dupa ce parcurg minimum 3.200 km la volanul autovehiculului lor comercial pe parcursul unei luni. O echipa de flote este compusa din toti conducatorii dintr-o companie nominalizati pentru Drivers’ League de administratorul acesteia si trebuie sa cuprinda cel putin trei soferi ce trebuie sa parcurga cumulat cel putin 9.600 km pe durata unei luni. Performantele celor mai buni trei soferi ai echipei vor fi luate in calcul pentru punctajul total al echipei respective.
Noutatile din acest an sunt punctele-bonus acordate pentru duelurile intre soferi – acestia se pot provoca reciproc, obtinand cate 0,1 puncte pentru fiecare duel castigat, punctaj ce se adauga la nota generala Drivers' League. In caz de egalitate, al doilea criteriu aplicat pentru desemnarea castigatorilor este scorul obtinut pentru gradul de dificultate a traseului parcurs, scor care va fi, de asemenea, determinat prin intermediul FleetBoard Performance Analysis, si care se calculeaza in functie de gradul de inclinare a traseului, numarul de opriri si de incarcare: cu cat numarul de opriri a fost mai mare, cu atat traseul de parcurs este considerat mai dificil, si la fel este si cu gradul de incarcare. In cazul unei noi egalitati intre competitori, se va aplica un al treilea criteriu de departajare, consumul de combustibil.
Dupa 31 iulie 2017, datele Fleetboard vor fi procesate pentru desemnarea castigatorilor, iar premiile vor fi considerabile, asa cum promit reprezentantii Daimler, si adaptate in functie detara. In Romania, cei mai buni soferi vor primi cupoane pentru accesorii Mercedes-Benz (locul I va fi recompensat cu un cupon in valoare de 500 de euro, locul II, cu 350 de euro, si locul III, cu 150 de euro), iar echipele castigatoare vor primi cupoane After-Sales in valoare de 1.500 euro (primul loc), 1.000 de euro (locul al doilea) si 500 de euro (locul al treilea).

Articole similare

Ad