Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Podul de la Agigea se inchide in perioada 08-25 mai 2017

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informeaza participantii la trafic ca circulatia rutiera pe podul de la Agigea se inchide in perioada 08-15 mai 2017.
Aceasta masura are ca scop pregatirea podului pentru circulatia din sezonul estival, in conditii de siguranta si intr-un termen cat mai scurt. Pentru evitarea blocajelor in trafic, ruta alternativa propusa este nodul rutier A4 ( intersectie cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanta Sud) – podul nou peste Canalul Dunare – Marea Neagra – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).
 

Dupa redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fara restrictii de circulatie, pe intreaga durata a sezonului estival.
In comunicatul emis de CNAIR se explica ca inchiderea totala a traficului pe pod este necesara pentru tensionarea finala a cablurilor (inlocuite in perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central si montarea elementelor rosturilor de dilatatie ale podului. Demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 t), presupune masuri speciale. Operatiunea va fi efectuata cu ajutorul a doua macarale cu o capacitate de 400 t fiecare, utilaje care nu pot actiona in conditii de vant puternic. In vederea evitarii unor accidente nedorite, podul de la Agigea trebuie inchis in totalitate, in perioada efectuarii acestor manevre. Pentru tensionarea finala a cablurilor sunt necesare operatiuni de nivelment al podului (stabilirea pozitiei initiale a tablierului podului) si teste pentru masurarea fortelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar dupa eliberarea oricarei sarcini de pe pod, ceea ce inseamna implicit oprirea traficului.

Articole similare

Ad