Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patronatele din transport solicita Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurarilor RCA

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI – solicita Guvernului sa emita, in cel mai scurt timp, o Hotarare de Guvern pentru extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurarilor RCA, in conditiile in care peste doua saptamani expira perioada actuala de plafonare a tarifelor, iar o noua lege RCA nu este inca in vigoare.
„Avansul din perioada 2014-2016, cand tarifele RCA au crescut cu 500% in cazul firmelor de transport rutier, desi daunalitatea a urcat doar cu 10%, ne-a aratat ca piata asigurarilor RCA este complet neconcurentiala.
 

Astfel, companiile de asigurari au stabilit tarifele RCA ca la bazar, au inclus in acestea toate costurile operationale, desi nutineau de segmentul RCA, si profitand de faptul ca asigurarea RCA este obligatorie au solicitat firmelor de transport rutier tarife uriase pentru a-si creste ratele de profit si capitalizarea. O noua lege RCA ar trebui sa aduca ordine pe aceasta piata, sa stabileasca un tarif de referinta si sa nu mai permita derapaje din partea firmelor de asigurari ca in trecut”, se arata intr-un comunicat de presa comun al celor cinci asociatii patronale.
Avand in vedere ca noua lege RCA se afla inca pe circuitul de avizare, iar perioada de plafonare se incheie in aproape doua saptamani, patronatele transportatorii solicita Guvernului, Parlamentului, ASF si Consiliului Concurentei masuri urgente pentru continuarea perioadei de plafonare a tarifelor RCA pentru inca 6 luni.

Articole similare

Ad