Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Avocatul general al Curtii de Justitie a UE: UBER are nevoie de licenta

Uber Technologies Inc., compania care detine platforma Uber, a suferit o infrangere din punct de vedere legal in lupta sa contra reglementarii ca serviciu traditional de taxi, dupa ce avocatul general al Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a apreciat ca platforma furnizeaza un serviciu de transport si trebuie sa detina licenta.
„Platforma electronica Uber, desi este un concept inovator, tine de domeniul transporturilor. Astfel, Uber poate fi obligat sa obtina autorizatiile si licentele necesare conform legislatiei nationale“, a declarat avocatul general Maciej Szpunar intr-un comunicat publicat de CJUE.
 

Potrivit acestuia, Uber nu poate fi considerat doar un intermediar intre soferi si pasageri in conditiile in care controleaza aspecte importante economic ale serviciului de transport urban. Decizia definitiva din partea CJUE este asteptata la finalul acestui an, urmand a fi obligatorie si neputand fi atacata. Compania americana spune ca ar trebui sa fie scutita de obligatiile pe care operatorii de transport le au in UE, avocatii Uber declarand anul trecut in instanta ca activitatile companiei nu pot fi reduse la o simpla activitate de transport. Intr-o declaratie data joi, Uber afirma ca va astepta acum decizia finala de la finalul anului, insa in situatia in care ar fi considerata o companie de transport, „nu va schimba modul in care suntem reglementati in majoritatea tarilor din UE, deoarece aceasta este deja situatia in prezent“.

Articole similare

Ad