Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportator italian acuzat de evaziune fiscala prin angajarea de soferi romani

Potrivit presei italiene, investigand legaturile dintre o firma piemonteza si unele companii romanesti, Garda Financiara din Torino a descoperit o evaziune fiscala de peste 30 de milioane de euro. In acest caz au fost denuntate trei persoane: directorul general al societatii din Piemont si alte doua persoane implicate in afacerile dintre Torino si Bucuresti.
Investigatiile au demarat cu verificarea declaratiilor fiscale ale societatii italiene din ultimii doi ani.
 

Apoi, anchetatorii au devenit suspiciosi asupra relatiei pe care a avut-o cu doua companii de transport romanesti care au primit comisioane pentru servicii, contractele cu acestea parand sa treaca dincolo de schimburile comerciale normale. Deloc surprinzator, printre actionarii si directorii companiilor straine aparea un membru al companiei italiene, un angajat al acesteia si membri ai familiei. De asemenea, potrivit organelor fiscale, soferii si camioanele firmei romanesti au fost de fapt angajati direct de transportatorul piemontez.
Controlorii au descoperit in total 79 de lucratori pentru care – prin acest sistem – compania a obtinut mai multe beneficii sociale si de impozitare decat celelalte companii italiene, iar mai apoi a putut sa ofere preturi mai mici decat media pietei. Pentru a masca acest siretlic, compania a emis zeci de facturi false. Chiar si contractele de inchiriere a camioanelor au fost false.
Investigatiile au fost efectuate impreuna cu autoritatile romane si cu inspectoratul de munca.
Directorul executiv al companiei a fost acuzat de mai multe infractiuni, de la declaratii false prin utilizarea facturilor pentru operatiuni inexistente, la omiterea depunerii declaratiei de TVA, riscand sa primeasca pana la 6 ani de inchisoare.

Articole similare

Ad