Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perioada permisa pentru cabotaj ar putea fi schimbata

Intr-un interviu acordat cotidianului francez Les Echos, Comisarul european de Transport, Violeta Bulc, a dezvaluit unele teme ale pachetului rutier care are ca scop repararea rupturii aparute intretarile din Est – ce beneficiaza de un cost scazut de transport – si cele occidentale, care iau masuri impotriva dumpingului social. Cele doua parti sunt conduse de Franta si Germania la vest si Polonia in est.
 

Explicand ca este esential sa se clarifice si sa se armonizeze normele, Bulc mentioneaza ca nu exista modificari substantiale la nivel international, chiar daca sunt prevazute „masuri specifice si proportionale“ pentru toti soferii, cum s-a intamplat si in cazul altor profesii.
In ceea ce priveste cabotajul, Comisarul spune ca trebuie sa se simplifice regulile, intentionand sa inlocuiasca numarul maxim de livrari pentru fiecare transport international cu „timp permis pentru cabotaj“ care, potrivit acesteia, ar contribui la o mai buna gestionare a fluxului de transport. Cu alte cuvinte, s-ar putea schimba timpul maxim in care un operator de transport strain poate efectua cabotaj in orice transport international, care acum este de sapte zile.

Articole similare

Ad