Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GEFCO, rezultate financiare in crestere in 2016

In 2016, cifra de afaceri a grupului GEFCO a depasit 4,2 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 1,3 % fata de aceeasi perioada a anului 2015. Rezultatul este determinat de imbinarea unei performante bune a pietei auto europene si accentul puternic pe care grupul l-a pus pe clientii strategici, arata compania.
Indicele EBITDA a crescut la 172,8 milioane de euro, reprezentand o crestere de 32,1% comparativ cu 2015. Aceasta imbunatatire semnificativa a profitabilitatii este rezultatul politicii proactive a grupului in scopul de a optimiza achizitiile si a continua reducerea costurilor fixe.
 

Factorii-cheie in aceasta crestere sunt centrati pe dezvoltari in strategia de business a GEFCO, concentrandu-se pe flexibilitatea costurilor si excelenta operationala, precum si pe o politica de intensificare a investitiilor. „Aceste axe, impreuna cu implicarea si performanta echipelor comerciale, au intarit pozitia pe care grupul o ocupa in top zece integratori logistici europeni si pozitia de lider global in logistica vehiculelor finite (FVL)“, spune compania intr-un comunicat de presa.

Diversificarea, un catalizator pentru crestere
Rezultatele din 2016 ale grupului reflecta relevanta strategiei de diversificare, precum si punerea sa in aplicare. Infiintat pentru a raspunde provocarilor logistice din cadrul industriei de automobile, GEFCO este partenerul de logistica al unora dintre cei mai importanti producatori si furnizori industriali din lume in gestionarea si optimizarea lanturilor lor de aprovizionare complexe. Noile acorduri semnate in 2016 cu Renault Nissan, VWG Audi, TOYOTA, BMW si Talgo exemplifica, inca o data, capacitatea grupului de a oferi solutii de logistica inovatoare, competitive si eficiente pentru industriile respective. Acordul exclusiv, in valoare de 8 miliarde de euro, semnat cu PSA Group pentru a sprijini aspiratia strategica globala a acestui grup prin optimizarea lantului sau global de aprovizionare timp de peste cinci ani, a fost o noua dovada de incredere pentru GEFCO si performanta serviciilor sale. Acest acord se refera la dezvoltarea si implementarea logisticii globale si a solutiilor de transport pentru cele trei branduri de ale grupului PSA Group: Peugeot, Citroën si DS. De asemenea, acordul include managementul si optimizarea intregului lant de aprovizionare, de la aprovizionarea cu componente pentru productie si uzinele de asamblare pana la distribuirea vehiculelor finite si a pieselor de schimb.
„In conformitate cu strategia de diversificare, GEFCO a semnat in 2016 noi contracte cu clientii implicati in diferite sectoare, cum ar fi echipamente High Tech si Home (Whirlpool, TPV Technology) si Marketline Life Science & Healthcare (Zentiva, Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontière), Netherlands, CEVA Santé Animale Romania).“

Articole similare

Ad