Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Standardul controalelor ISCTR va fi ridicat

Legea 352 (pentru modificarea si completarea OG 26/2011 privind infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier) va deveni un moment de cotitura pentru angajatii Inspectoratului, „care trebuie sa-i faca pe colegii mei si in special pe inspectorii din trafic sa inteleaga ca s-a incheiat o era si ca incepe alta", a declarat Inspector de Stat Sef in cadrul ISCTR, Florentina Ciordas.
 

Prezenta la conferinta anuala Tranzit de la Iasi, noua sefa a ISCTR a afirmat ca institutia pe care o conduce va creste calitatea controlului, punand accent pe preventie. „Dorim sa avem o colaborare cat mai buna cu operatorii, cu ARR-ul, cu ministerul, ne gandim eventual la un tel-verde pentru ca transportatorii sa isi spuna sugestiile, plangeri etc. Totodata ne mai gandim la puncte de control fixe privind greutatile, controale mai intense la transportul de persoane, in special pe cursele ocazionale."
Inspectorul de Stat Sef a apreciat ca Legea 352 ar urma sa devina un moment de cotitura pentru angajatii ISCTR, standardul controlului urmand sa fie ridicat astfel incat sa existe o institutie a remedierii situatiilor si a preventiei. „Cred ca, uneori, din ceea ce am vazut in aceste doua saptamani de cand am preluat institutia, sunt inspectori care efectueaza un control mai mult formal, nu unul cu foarte multa profesionalitate. Vrem sa oferim un control care sa reflecte problemele pe care le aveti, doar ele nu si altceva. Am discutat cu colegii mei despre controale si avem inspectori care, intr-adevar, au controale foarte putine sau care au iesit in trafic si au spus ca totul este in regula si nu au nicio problema", a mai spus Florentina Ciordas.

Articole similare

Ad