Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

USER are planuri noi

In urma adunarii generale USER din mai s-a ales un nou consiliu de conducere si un nou presedinte, în persoana lui Marius Cae.
In anul 1992 Marius Cae a participat la infiintarea USER a carei presedintie a detinut-o pana în urma cu 7 ani.
Compunerea consiliului din 11 persoane acopera toate domeniile de activitate în expeditii – rutiere, feroviare, navale, multimodale , comisionariat în vama, legislatie, logistica, marketing, cat si relatia cu alte organizatii, de asemenea dispersia teritoriala fiind reprezentata prin zona din vestul si sudul tarii, Bucurestiul si Constanta – ca importanta zona de expeditii maritime.
 

Cerintele si nevoile pietei de profil vor sta în atentia fiecarui membru al consiliului care va raspunde de un domeniu de activitate.
In ce priveste obiectivele propuse, mai intai , în principiu este vorba de consolidarea USER. De asemenea , comunicarea fiind importanta în evolutia pozitiva pe toate planurile, s-a initiat reconstruirea sitului USER mai complex si interactiv , cu o platforma de prezentare a membrilor sai care va deschide poarta unor interactiuni între acestia, a colaborarilor, a utilizarii facilitatilor societatilor care ofera servicii si preturi competitive si respecta standardele de exigenta.
Fiindca structura pietii s-a schimbat, s-a diversificat, USER va cauta cooptarea de noi membri, în special din domeniul logisticii, care sa reprezinte tocmai noile schimbari de pe piata. Activitatea de logistica va fi reprezentata în USER de o noua sectiune de lucru care va fi coordonata de catre un vicepresedinte.
Un obiectiv important pe care USER si-l propune este revigorarea activitatii de formare profesionala. Pentru ca în trecut se organizau cursuri benefice pe baza unor manuale care raspundeau standardelor FIATA, iar aceasta activitate a fost întrerupta, revalidarea manualelor se impune ca necesitate. Vor începe cursurile pe baza acestor manuale, iar absolventii vor primi diplome FIATA , care atesta calificarea în meseria de expeditor.
Membri comisiei de validare de la FIATA si-au aratat sprijinul pentru revalidare si am si primit metodologia si suportul de curs cu 14 module. Procedura presupune în primul rand adaptarea manualului actual USER la noile standarde, bineinteles cu sprijinul membrilor consiliului de conducere si a altor membrii USER, si stabilirea modului de desfasurare a cursurilor USER.
Alt obiectiv al USER este simplificarea procedurii de eliberare a documentelor FIATA, astfel subiectul va face obiectul unei analize în cadrul consiliului de conducere pentru gasirea unei solutii atractive solicitantilor privind tarifele si metodologia de acordare a acestor documente.
Dintre obiective mai putem enumera:
– simplificarea procedurii de admitere a noilor membrii ai USER, cat si a membrilor individuali ai FIATA, initiind în acest sens un dialog cu secretariatul FIATA;
– Analiza conditiilor generale ale USER pentru a proceda la aducerea la zi a acestora în concordanta cu legislatia nationalî si internationala;
– Initierea unor dialoguri cu alte asociatii pentru stabilirea si implementarea unor relatii de colaborare în interesul membrilor acestora;
– rezolvarea mai buna a intereselor membrilor uniunii si facilitarea accesului la autoritati, în acest sens avandu-se în vedere ca uniunea sa devina si asociatie patronala .
O parte dintre obiectivele de mai sus au fost deja demarate, despre a caror finalizare, cei interesati vor fi informati la momentul potrivit.
Pe masura ce obiectivele noastre sunt finalizate, intentionam sa facem demersuri pentru îmbunatatirea legislatiei care guverneaza toate modurile de transport, dar si unele reglementari noi, cum ar fie cele referitoare la logistica.

Articole similare

Ad