Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kamaz ocupa intregul podium la Drumul Matasii 2017

Dupa ce Martin Kolomy a abandonat in etapa a douasprezecea a raliului, cand se afla pe locul al treilea in clasamentul general, cele trei echipaje Kamaz aflate in frunte, conduse, in ordine, de Dmitry Sotnikov, Anton Shibalov si Airat Mardeev, au avut o comportare la fel de buna ca pana atunci, astfel ca si la finalul intrecerii podiumul a apartinut in intregime echipei ruse. Al patrulea echipaj Kamaz insa, condus de Eduard Nikolaev, a avut probleme cu transmisia in a treisprezecea zi de concurs si ar fi putut continua doar cu tractiune pe spate, deoarece inlocuirea axei fata ar fi durat cel putin trei ore, astfel ca a decis sa abandoneze.
 

Etapa a douasprezecea a fost descrisa de organizatori ca fiind una dintre cele mai dificile de la editia din acest an, datorita multelor dune gigantice. Nu doar Kolomy, ci si Sotnikov aproape s-a blocat intr-o duna, ceea ce l-a facut sa piarda circa 10 minute, si ar fi fost chiar mai multe daca nu l-ar fi ajutat Mardeev. In ciuda opririi si a unei probleme cu transmisia, Mardeev a obtinut o noua victorie in aceasta etapa, fiind urmat de Shibalov si Nikolaev, dar la distanta de numai trei minute fata de lider.
A treisprezecea zi i-a purtat pe piloti printre dunele din desertul Gobi, considerate unele dintre cele mai inalte din lume. Iar a doua parte a specialei a fost mai tehnica, mai rapida si cu mai multe oportunitati pentru navigatori sa-si dovedeasca abilitatile. Sotnikiv a obtinut o noua victorie, deci este si castigatorul editiei Drumul Matasii din acest an, fiind urmat, si in clasamentul etapei, si in cel general, de Shibalov si Mardeev.
Ultima etapa a raliului a fost anulata din cauza ploilor torentiale din nordul Chinei, care au facut ca traseul sa fie foarte periculos.
Mai multe detalii despre intregul raliu puteti citi in numarul din august al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad