Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 16.000 de cetateni cer protejarea Inspectorului Padurii

Peste 16.000 de cetateni s-au alaturat campaniei pentru salvarea Inspectorului Padurii, in doar 24 de ore de la lansare. Ministerul Apelor si Padurilor a anuntat ca portalul inspectorulpadurii.ro nu va mai beneficia de mentenanta si nu va mai fi actualizat. Cu alte cuvinte, el devine inutilizabil.
Campania a fost initiata de comunitatea de-clic impreuna cu Agent Green. Prin intermediul acesteia, cetatenii solicita ministrului Apelor si Padurilor, Doina Pana, sa nu blocheze accesul la singurul instrument care poate verifica legalitatea transporturilor de lemn. Detaliile campaniei pot fi gasite integral aici: http://campanie.de-clic.ro/inspectorul-padurii
 

Eficienta Inspectorului Padurii a fost amplu demonstrata: infractiunile forestiere au scazut cu aproape 47% in doar un an de la lansare. Jumatate din transporturile ilegale de lemn au fost identificate de catre public, prin intermediul acestui instrument.
„Prin desfiintarea indirecta a Inspectorului Padurii, ministerul da dovada de rea credinta, in conditiile in care 40% din camioanele care transportau lemn taiat ilegal au fost depistate de cetateni prin intermediul acestei aplicatii.” – a declarat Raluca Vestemeanu, campaigner de-clic.
Gabiel Paun, presedintele asociatiei Agent Green, a declarat: „Taierile ilegale continua. Se fac transporturi multiple cu aceleasi acte. Depozitele de lemne sunt total scapate de sub control. Acolo se albeste lemnul taiat illegal. Prorogarea HG-uli pentru operationalizarea Inspectorului Padurilor a fost primul semn ca Guvernul incurajeaza furtul. Oprirea sa anuleaza toate eforturile românilor si ii lasa fara nicio sansa de a-si apara padurile.”

Articole similare

Ad