Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania mama a Brico Depôt a cumparat Praktiker Romania

Kingfisher plc, unul dintre liderii pietei de bricolaj si amenajari interioare din Europa si compania mama a Brico Depôt Romania, a cumparat Praktiker Romania, dupa cum a anuntat compania, fara sa mentioneze valoarea tranzactiei. Actiunile au fost achizitionate de la familia Susli, mai arata comunicatul de presa.
 

Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt Romania, a declarat: "Romania are o piata de bricolaj si amenajari interioare atractiva, in crestere, si am avut mereu intentia ca pe termen mediu sa ne crestem cota de piata. Sub rezerva aprobarii Consiliului Concurentei, achizitia strategica a Praktiker Romania, impreuna cu structura magazinelor Brico Depôt, ne ofera o prezenta puternica in toata tara."
La randul sau, Omer Susli, proprietarul Praktiker, a declarat: "Suntem multumiti de faptul ca am reusit sa crestem afacerea pana la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucatori de pe piata de bricolaj din Romania, atingand o cifra de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro in 2016, cu o retea de 27 magazine in 23 de orase din tara. Mai mult, suntem mandri ca Romania este o destinatie interesanta de investitii pentru un lider al pietei europene de bricolaj si amenajari interioare".
Brico Depôt, cu 15 magazine in Romania si aproximativ 900 de angajati, este parte a Kingfisher plc, grup cu peste 1.200 de magazine in 10 tari din Europa, 77.000 de angajati si aproape 6 milioane de clienti.

Articole similare

Ad