Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gazul natural – urmatorul pas catre transportul sustenabil

Obiectivul ambitios al Germaniei de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 95% pana in 2050 va avea un impact semnificativ asupra evolutiei transportului de marfuri pe distante lungi. Intr-un studiu publicat recent, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Digitale din Germania (BMVI) identifica gazele naturale lichefiate drept cea mai buna solutie aplicabila pentru transportul pe distante. Studiul BMVI converge cu viziunea Iveco privind viitorul sectorului: gazul natural este urmatorul pas catre transportul sustenabil.
 

Pionier de doua decenii in utilizarea tehnologiei gazelor naturale, Iveco este astazi singurul producator care ofera o gama completa de modele pe gaz natural, cu trei familii de motoare care dezvolta intre 136 si 400 CP si o gama de produse de la 3,5 t la 40 t (de la vehicule comerciale usoare la camioane pentru distante lungi si autobuze). In partea superioara a gamei grele – si relevant pentru studiul BMVI – este NP Stralis, primul camion cu gaz natural special conceput pentru operatiuni pe distante lungi, cu o autonomie de pana la 1.500 km asigurata de cele doua rezervoare de LNG de 400 kg si de motorul extrem de eficient. Stralis NP poate functiona pe gaz natural comprimat sau lichefiat, fiind deja un model popular in sectorul international de transporturi grele de pana la 40 t, clientii raportand o reducere semnificativa a TCO. In ceea ce priveste performanta ecologica, emisiile de CO2 ale acestuia sunt cu pana la 10% mai mici decat echivalentul diesel, reducere ce poate fi imbunatatita in continuare prin utilizarea gazelor regenerabile (pana la -95%, cu biometan). In plus, nivelul particulelor este neglijabil, iar al NOx mult mai scazut (-70% fata de diesel). De asemenea, acesta este mult mai silentios, cu un nivel de zgomot mai mic cu 50%.
In acest an, Asociatia Internationala pentru vehiculele cu gaz natural, NGV Global, a acordat producatorului Iveco premiul „NGV Global Industry Champion“ pentru eforturile de dezvoltare a pietelor de CNG si LNG.

Articole similare

Ad