Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania si Bulgaria vor construi al treilea pod peste Dunare

Bulgaria si Romania vor construi inca un pod peste Dunare, in apropiere de Ruse, a declarat pe 10 septembrie premierul bulgar, Boyko Borisov. Potrivit acestuia, posibilitatea construirii noului pod peste Dunare ar urma sa fie discutata in sedinta comuna a guvernelor roman si bulgar din octombrie, unde sunt asteptati sa participe premierii celor doua tari, ministrii transporturilor, comisari europeni si reprezentanti ai autoritatilor locale, si unde se va decide daca podul va fi construit exclusiv pentru transport rutier sau atat pentru trafic rutier, cat si pentru trafic feroviar.
 

Boyko Borisov a precizat ca noul pod poate fi construit fara sa fie nevoie de sustinere financiara din partea guvernelor Bulgariei si Romaniei, insa nu a indicat clar o sursa de finantare. El a mai afirmat ca noul pod va avea un impact economic pozitiv asupra orasului Ruse. Daca se va construi, acesta va fi amplasat la est de cel existent, in apropiere de Ruse, langa orasul bulgar Marten, si ar putea avea lungimea de 3 km.
Initiativa construirii celui de-al treilea pod ii apartine, de fapt, guvernatorului regiunii Ruse, Galin Grigorov, si vine pe fondul intensificarii rolului Coridoarelor pan-europene 7 si 9, al cresterii comertului dintre Romania si Bulgaria, dar si al congestionarii traficului pe podul Giurgiu-Ruse.

Articole similare

Ad