Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii francezi de camion se pregatesc de greva

Asociatiile franceze ale soferilor de camion au stabilit pentru 25 septembrie o perioada nelimitata de protest pentru reforma legislatiei muncii lansata de presedintele Emmanuel Macron.
Actiunile similare s-au soldat cu blocarea accesului la statiile de combustibil si la centrele de distributie si au ingreunat traficul pe drumurile principale.
 

Discutiile la ministerul de transport al Frantei din aceasta saptamana pentru a preveni greva au fost descrise ca fiind „un esec“ de ramura de transport a uniunii Force Ouvrière, in timp ce sindicatul CGT a solicitat „sprijin masiv“ pentru aceasta greva. Cu toate acestea, sindicatele CFDT si CFTC au sperat sa primeasca un raspuns nou de la Ministerul Transporturilor pana la sfarsitul saptamanii.
Reformele fortei de munca prevad ca firmele sa negocieze direct cu angajatii lor, mai degraba decat in cadrul contractelor colective de munca, facilitand in acelasi timp angajarea. Sindicatele sustin ca acest lucru va deprecia salariile si conditiile de munca.

Articole similare

Ad