Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Bus, flota marita in Lituaniua


Iveco Bus isi mareste flota de minibusuri in Lituania odata cu furnizarea a 51 de minibusuri Daily pentru scoala. In total, 270 de astfel de vehicule vor opera in aceasta tara.
Vehiculele au fost livrate prin intermediul dealerului – compania „Transmitto“ – in cadrul unei ceremonii oficiale in piata Cathedralei din Vilnius, in prezenta mai multor oficialitati lituaniene, printre care Presedintele Dalia Grybauskait? si ministrul Educatiei Jurgita Petrauskien?.
 

Minibus-urile galbene vor transporta elevi catre scoli si licee, dar si copii cu mobilitate redusa catre institutiile educationale unde acestea invata. In plus, noile vehicule vor fi folosite si pentru transportul elevilor catre activitati extrascolare, excursii, evenimente sportive si culturale. Acestea sunt echipate cu cate 19 scaune de siguranta si au prevazute, printre altele, un sistem luminos de avertizare prin care soferul este informat atunci cand copiii parasesc autobuzul. Noile Daily au un dispozitiv numit Alcolock prin care soferul este impiedicat sa porneasca motorul daca in respiratia sa sunt detectate particule de alcool. Cu o greutate totala de pana la 5 tone, noile vehicule sunt propulsate de motorul 3.0 L Euro 6 C, cu 150 cp si un cuplu disponibil la 350 Nm. Din 2000, de cand a inceput programul guvernamental de achizitie a autobuzelor scolare, Ministerul Educatiei a cumparat 900 de asemenea vehicule.

Articole similare

Ad