Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ekol anunta lansarea unei noi conexiuni intermodale Belgia-Italia

Cu trei saptamani in urma Ekol Logistics a anuntat lansarea unui nou serviciu feroviar pe trenuri bloc intre Budapesta si Cologne, fiind prima solutie feroviara Ekol pentru coridorul Est-Vest. Acum, compania anunta lansarea unui alt serviciu de tip block train care va lega Zeebrugge, Belgia de Trieste, Italia.
Aceasta noua conexiune este o dovada a expansiunii retelei Ekol in coridorul Sud-Nord, menita sa creeze legaturi intre pietele strategice pe care compania opereaza.
 

„Continuam sa implementam strategia noastra de a oferi din ce in ce mai multe conexiuni intermodale in Europa. Am conectat Marea Mediteraneana cu Marea Baltica prin serviciul feroviar Trieste-Kiel incepand cu Ianuarie 2017, iar acum suntem foarte incantati sa le oferim clientilor nostri o noua conexiune directa intre Marea Mediteraneana si Marea Nordului. Acest nou block train va fi primul tren direct ce va conecta Turcia, Iran si Orientul Mijlociu cu tcu oc Bnenelux, Franta si UK (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda) intr-o maniera complet ecologica, fara a folosi un singur sofer" a declarat Alaa Jennane, Director of Engineering Business Development Ekol.
Trenul va pleca din terminalul EMT Trieste de doua ori pe saptamana . Aceasta noua solutie permite transportarea diferitelor tipuri de echipamente, precum mega trailere, containere si cutii mobile. „Datorita cooperarii cu Portul Zeebrugge si datorita parteneriatului nostru strategic cu P&O Ferries, efectuam transporturi catre diferite regiuni din Anglia (Tilburry, Hull, Teesport), precum si catre alte destinatii cu ajutorul partenerilor. Aceste cooperari si servicii oferite ne fac sa fim foarte mandri" a adaugat Alaa Jennane.
Serviciul va fi operat de Hupac si este estimat un numar de 5.000 de transporturi pe an pentru Ekol.
Datorita noului block train, Ekol va salva 15.000 de copaci in fiecare luna si suficient combustibil pentru 9 calatorii in jurul lumii. Furnizarea de solutii ecologice ocupa un loc esential in cadrul strategiei Ekol.
Anul trecut, Ekol a achizitionat 65% din Portul EMT din Trieste si a anuntat dezvoltarea mai multor conexiuni intermodale din Trieste. 

Articole similare

Ad