Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romanii fac achizitii online de cinci milioane de euro pe zi

Nicoleta Pecherle, specialist social media&marketing online, a vorbit in cadrul Conferintei Anuale a Transportatorilor Express de Marfuri din Romania despre cele mai noi tendinte si tehnologii care transforma mediul de afaceri in 2017, cand o statistica arata ca in Romania exista peste 9,6 milioane de conturi de Facebook, false sau reale.
 

Principalii factori care determina digitalizarea companiilor sunt asteptarile clientilor – daca ei sunt online, trebuie sa fie si furnizorii – digitalizarea competitorilor, intensificarea utilizarii grupurilor de pe skype – unde se poate vedea inclusiv ce fac competitorii – noile tehnologii care apar pe piata si sunt asimilate si in Romania si, cel mai important, incercarea de a reduce costurile.
In prezent la noi in tara sunt peste 20.000 de site-uri care au functia „adauga in cos“, ceea ce este de bun augur pentru transportatori, deoarece nu e vorba de servicii, ci numai de produse, iar ele trebuie cumva sa ajunga la utilizator.
Valoarea produselor cumparate online – deci fara bilete de avion sau de participare la diverse evenimente – a depasit 1,2 miliarde de euro in 2016, romanii cheltuind circa cinci milioane de euro zilnic pentru cumparaturi pe internet. Pentru a ajunge la acesti clienti firmele trebuie sa devina cunoscute, iar statisticile arata ca 87% din firmele din Romania folosesc retele sociale in activitatile de marketing.
Retelele sociale nu sunt insa utilizate doar pentru cresterea notorietatii si reputatiei, ci si pentru deschiderea de noi piete, pentru fidelizarea cumparatorilor sti pentru generarea de oportunitati de vanzare. Iar Facebook, LinkedIn si Youtube aloca bugete tot mai mari pentru a sustine avantul acestui segment.
In acest sens e bine de stiut ca din octombrie Google aduce o schimbare si pe fiecare pagina unde are formular o firma care nu are certificat SSL va aparea notificarea ca site-ul sau este un pericol pentru utilizatori si trebuie inchis repede. De aceea este necesara achizitionarea acestor certificate.

Articole similare

Ad