Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiere la COMTRANS, Moscova

La salonul de vehicule comerciale de la Moscova, COMTRANS, din 4-9 septembrie 2017, s-au prezentat mai multe premiere mondiale ca oricand. Organizatorul ITEMF Expo a numarat peste 20.500 de participanti si 217 expozanti din 17 tari, prezenta cu 27% mai mare ca in 2015, cand criza economica din sectorul transporturilor in Rusia a fost foarte vizibila. De asemenea, zona totala de expozitii a crescut cu 5% fata de 2015 (41,897 m2). COMTRANS are loc la fiecare doi ani, alternand cu IAA vehicule.
 

Peste 190 de profesionisti din industria de transport, precum si din asociatii si autoritati publice au participat la conferinta "Viitorului Vehiculelor Comeriale in Rusia". In timp ce prima zi a evenimentului a fost dedicata transportului de marfa, Cargo Vehicles Day, a doua zi, Passenger Vehicles Day, a fost dedicata transportului comercial de pasageri pana la 6 tone GVW.
In mod traditional in cadrul COMTRANS, a avut loc cea de-a 17-a ceremonie de premiere „The Best Commercial Vehicle of the Year in Russia”. Pentru prima data juriul a premiat Trailer-ul anului si Personalitatea anului.
Expozantii rusi au pierdut cotele de piata in criza si acum doresc sa si le recastige. In plus fata de cei "mari sapte" producatori de camion vest europeni, de asemenea, producatorii din Turcia, China, Coreea si Japonia au fost reprezentati cu produsele lor. Cu una dintre cele mai extinse prezentari din segmentul de van-uri, Volkswagen si-a exprimat ambitiile sale in Europa de Est. In timp ce producatorii de remorici au expus predominant tehnologie dovedita, inovatiile electrice si autobuzele pe gaz au fost deosebit de apreciate in prezentarile de autobuz.
Liderul de piata KAMAZ a facut senzatie prin noul 54901, a carui lansare, potrivit lui Serghei Korogin, CEO KAMAZ, va avea loc in urmatorii cinci ani. Alte debuturi, cum ar fi 54909 cu trei axe cu actionare hidraulica pe puntea fata sau 65208 cu un motor hibrid, au fost mai putin spectaculoase.
Cu un total de zece premiere mondiale la stand, producatorul rus de utilitare usoare, camioane si autobuze GAZ a atras prin conceptul de vehicul amfibian off-road, Sobol All-Terrain Crawler, cat si conceptul de camion off-road Vepr Next bazat pe seria de camioane usoare GAZ.
Producatorul bielorus MAZ a prezentat trei noi modele de camion – MAZ-5440S9-520-03 de 420 CP, MAZ-643029-1420-012 cu 430 CP precum si MAZ-4381SO pentru livrari in oras.
In timp ce Volvo a prezentat modelele sale FH si FMX in diferite versiuni si echipamente, Scania a sarbatorit debutul Rus seria S, R sau G din Next Generation.
De asemenea, noua generatie de Mercedes-Benz Actros este o noutate pe piata rusa, noul model urman sa fie disponibil in Rusia doar din 2018.
Ford Trucks are ambitia de a prinde din urma pe cei "mari sapte" in Rusia. La COMTRANS 2017, producatorul a prezentat noile tractoare 1848T si 3542T, precum si basculanta 3542D.
Compania chineza Foton a prezentat Auman EST pentru prima data in Rusia. Producatorul coreean Hyundai Trucks, precum si producatorii japonezi Hino si Isuzu au sarbatorit diverse premiere in Rusia. Cele trei branduri acopera segmentul vehiculelor utilitare usoare si mijlocii.
Schmitz Cargobull a anuntat lansarea S.KO semi-remorca frigorifica, precum si noua generatie cu prelata S.CS. Pentru prima data in Rusia, Kögel a aratat bena cu 3-axe cu volum de 27 m3, precum si osia KTA. Alti producatori internationali precum Krone, Wielton, Meiller, CIMC, Lohr Kässbohrer, Nursan si Koluman si-au prezentat vehiculele lor pentru piata est-europeana.

Articole similare

Ad