Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS cumpara 125 de camioane TESLA electrice

Compania de logistica si curierat UPS, care opereaza una dintre cele mai mari flote de camioane comerciale din lume, a plasat o precomanda pentru 125 de cap-tractoare complet electrice Tesla Semi. Noile vehicule de transport intra in flota UPS de autovehicule cu combustibil alternativ si tehnologie avansata, care include camioane si cap-tractoare propulsate electric, cu gaze naturale, propan si alti combustibili netraditionali.
 

„De peste un secol, UPS a testat si implementat, in premiera la nivel de industrie, noi tehnologii pentru eficientizarea flotelor. Asteptam cu nerabdare sa ne extindem angajamentul de a excela cu Tesla“, a declarat Juan Perez, directorul departamentului de tehnologia informatiei si inginerie. „Aceste camioane electrice revolutionare vor reprezenta inceputul unei noi ere in imbunatatirea sigurantei, reducerea impactului asupra mediului si reducerea costurilor totale de proprietate“.
UPS (NYSE:UPS) a furnizat companiei Tesla informatii despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul asteptat de performanta a vehiculului pentru ciclul de functionare UPS. Compania colaboreaza frecvent cu furnizorii de tehnologii emergente, ajutandu-i sa dezvolte solutii personalizate pentru nevoile stricte de utilizare ale UPS. Cap-tractorul Tesla Semi poate atinge o autonomie de pana la 800 de kilometri cu o singura incarcare, ofera o experienta pentru utilizator unica in cabina, siguranta imbunatatita pe sosea si, pe termen lung, are un cost total de proprietate semnificativ redus. Caracteristicile de siguranta includ: franarea automata de urgenta, control ajustabil al vitezei de croaziera, ghidaj automat al benzii de rulare si sisteme de franare si directie actionate electric cu redundanta. Caracteristicile Tesla de asistenta a soferului reduc cu 40% ratele de accident, potrivit unei analize a guvernului SUA, citata de UPS. Tesla estimeaza ca va da startul productiei vehiculelor in 2019, iar UPS va fi printre primele companii care vor pune in uz vehiculele.
Precomanda plasata de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera (GHG) in cadrul operatiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, pana in 2025, obiectiv asumat utilizand o metodologie aprobata de initiativa Science Based Targets. UPS isi propune ca 25% din energia electrica consumata sa provina din surse de energie regenerabile, pana in 2025. In plus, pana in 2020, UPS intentioneaza ca unul din patru vehicule noi achizitionate anual sa fie alimentat cu combustibili alternativi sau sa fie un vehicul cu tehnologie avansata – de la 16%, in 2016. De asemenea, compania isi asuma ca, pana in 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat la sol sa provina din alte surse decat benzina si motorina conventionale, in crestere de la 19,6%, in 2016. Compania opereaza una dintre cele mai mari flote private de vehicule cu combustibil alternativ si tehnologii avansate din SUA, mai mult de 8.500 de vehicule in intreaga lume. Flota include autovehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, alimentate cu etanol, gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (GNL), propan si gaz natural regenerabil (RNG)/biometan.

Articole similare

Ad