Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia subventioneaza transportatorii locali care investesc in camioane mai sigure si mai economice

Potrivit unei informari transmise de una dintre asociatiile transportatorilor din Belgia, companiile de transport din aceasta tara care investesc in sisteme de siguranta pentru flotele lor vor primi subventii de la statul belgian in valoare de pana la 100.000 de euro pe an.
Schema de ajutor de Stat are un buget de 37 de milioane de euro si se adreseaza transportatorilor din segmentul greu. Acestia vor primi inapoi din partea autoritatilor belgiene pana la 80% din investitia initiala.
 

Conditia principala este ca respectivele bunuri sa fie cumparate, nu inchiriate sau aflate sub leasing, iar dovada se va face pe baza facturii. Ajutorul poate ajunge pana la suma maxima de 100.000 de euro pe an, in timp ce limita per vehicul nu a fost inca stabilita. Astfel, precizeaza sursa citata, interventia se claseaza sub limita a ceea ce UE considera ca fiind un ajutor de stat ilegal. Programul urmeaza sa fie pus la punct in urmatoarea perioada, iar autoritatile vor lua in considerare toate investitiile realizate dupa data de 1 ianuarie 2017. Pentru a fi eligibile, companiile flamande trebuie sa investeasca in: sisteme care cresc aerodinamicitatea vehiculelor, sisteme start-stop, anvelope silentioase, cu rezistenta redusa la rulare, materiale certificate de top, diverse certificari ISO privind mediul si siguranta, sisteme de aer conditionat in cabina, alarma auto, scaune pneumatice, sisteme hands free, sisteme GPS, „butonul de panica“ conectat direct la Politie sau la sediul central al companiei etc., altele decat cele impuse de lege.

Articole similare

Ad