Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In ianuarie lucrarile de constructii au scazut cu 1,1%

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii a scazut in ianuarie, fata de luna similara a anului precedent, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,1%, respectiv 6,6%.
In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta, INS precizeaza ca pe elemente de structura s-au inregistrat in ianuarie 2017, comparativ cu ianuarie 2016, scaderi de 6,3% la lucrarile de reparatii capitale, cu 48,7% la lucrarile de intretinere si reparatii curente, in vreme ce lucrarile de constructii noi au crescut cu 8,3%. Pe obiecte de constructii, volumul a scazut la constructiile ingineresti cu 30% si la cladirile nerezidentiale cu 0,4% in vreme ce la cladirile rezidentiale s-au inregistrat cresteri de 67,4%.
 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-au inregistrat scaderi de 49,8% la lucrarile de reparatii capitale si de 5,5% la lucrarile de intretinere si reparatii curente. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 4,5%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a scazut la constructiile ingineresti cu 23,3% si la cladirile nerezidentiale cu 0,8%. Cresteri au fost la cladirile rezidentiale cu 52%.
Fata de decembrie 2016, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in ianuarie, ca serie bruta cu 66,5%. Astfel, lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 88,2%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 72,4%, iar lucrarile de constructii noi cu 57,6%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi de 79,9% la constructiile ingineresti, la cladirile nerezidentiale cu 63,9% si la cele rezidentiale cu 16,4%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,1%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi cu 26,3%. Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 51,2%, respectiv cu 5,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la cladirile rezidentiale cu 108,3% si la cladirile nerezidentiale cu 1,7%, iar scaderi de 8,3% s-au observant la constructiile ingineresti.

Articole similare

Ad