Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul intracomunitar, desfiintat de vestici. Ce sanse le mai raman transportatorilor din Est?

EXPO TRANZIT 2017Vino la conferintele Tranzit de pe 6 si 7 aprilie de la Cluj-Napoca pentru a analiza impreuna cu invitatii nostri viitorul pietei de transport din Romania.

De mai bine de doi ani asistam la o campanie furibunda a statelor vestice impotriva firmelor de transport din estul Europei, cei mai acizi fiind belgienii si francezii, care si-au ajustat legislatiile nationale privind regimul lucratorilor straini, astfel incat din 2015 au inceput „prigoana” careia au cazut victime si multi transportatori romani.
Prezentarea unor cazuri concrete de investigatii ale Parchetului din Belgia si Franta indreptate unor firme de transport romanesti vor fi expuse cu ocazia conferintei Tranzit de pe 7 aprilie. Vom cauta explicatii si solutii impreuna cu experti ai Inspectoratului Teritorial al Muncii, ai Ministerului Transporturilor, ISCTR, avocati implicati in astfel de cazuri.
 

De asemenea, reprezentantii asociatiilor profesionale vor prezenta actiunile incepute de ele si ce urmeaza sa fie facut pentru ca transportatorii estici sa nu fie exclusi de pe piata europeana de transport, asa cum ameninta guvernele mai multor state vest-europene, aprobate in mare masura de Comisarul European al Transporturilor, Violeta Bulc.
De asemenea, vom lua in discutie continutul noului pachet rutier, ce se schimba dupa intrarea in vigoare a transpunerii directivei de detasare transnationala si ce se va intampla dupa 1 mai in conditiile in care Casa Nationala de Pensii nu se va mobiliza sa elibereze pe banda rulanta certificate A1.
Tot vineri, pe 7 aprilie, va fi dezbatuta evolutia elementelor costului/km in ultimul an, cum se transpune aceasta evolutie in tarifele actuale de transport si ce se va intampla daca, dupa 1 iunie – dupa ce va incepe si in Germania controlul efectuarii pauzei de odihna de 45 de ore in cabina camionului – o buna parte dintre camioanele folosite la intracomunitar se vor intoarce „pe tara”.
Pe 6 aprilie au cuvantul clientii transportatorilor – producatori si retaileri – si se va organiza si o masa rotunda despre viitorul segmentului de transport de 3,5 t, salariul minim in Germania si posibilele niveluri ale RCA din mai, cand se va ridica plafonarea tarifelor.
Si pentru ca sa nu discutam doar despre pericolele care ne pasc, serile vom readuce voia buna cu doua concerte de o ora si jumatate cu Florin Ristei si Jukebox.

Evenimentul este sustinut de o multime de furnizori de autovehicule, piese de schimb si componente, anvelope, petrol, soft etc.

Lista completa a partenerilor ExpoTranzit poate fi vizualizata aici.

Pentru inscrieri, sunati la 021 777 06 98 sau 021 777 06 99 sau scrieti-ne sau pe office@traficmedia.ro.

Inscrieri online se pot face completand formularul de inregistrare de pe site-ul oficial al evenimentului: http://tranzit-expo.traficmedia.ro/

Articole similare

Ad