Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tibbett Logistics continua investitia in terminalul intermodal din Bucuresti

Tibbett Logistics, parte din Grupul Keswick Enterprises, continua sa investeasca, printr-o achizitie substantiala, in extinderea Terminalului International Feroviar Bucuresti (BIRFT), ca urmare a cresterii de 36% in volumele transportate prin BIRFT in 2016, arata compania.
Compania estimeaza pentru 2017 o majorare a traficului de pana la 30% , datorata volumelor aditionale ale clientilor existenti – unul dintre acestia, retailer german, inregistrand deja cresteri substantiale in volumele de containere in Q1.
 

Investitiile vor include achizitia unui al treilea echipament mobil de manipulare containere Kalmar/Cargotec, si, aditional, monitorizare pentru toate echipamentele mobile de manipulare din terminal in scopul eficientizarii activitatii.
Catre finele acestui an, Tibbett Logistics, impreuna cu proprietarul parcului industrial P3 unde BIRFT este localizat, va extinde platforma de depozitare a terminalului cu inca 10.000 mp. Aceasta suprafata aditionala va imbunatati activitatile de manipulare si depozitare a BIRFT.
Cresterea volumelor derulate prin BIRFT este legata de evolutia pozitiva a importurilor containerizate transportate prin Portul Constanta, cel mai mare port la Marea Neagra. Marfurile generale pentru sectorul de retail, impreuna cu piesele si materiile prime pentru companiile de nivel 1-3 din industria producatoare de automobile care executa in Romania componente pentru producatorii de automobile si camioane, sunt principalele tipuri de produse importate.
Aproximativ o treime din containere sunt expediate si descarcate in depozitele proprii ale companiei Tibbett Logistics in vederea verificarii calitatii, reambalarii si depozitarii. Depozitele deservesc sectoarele de automobile, retail si FMCG din Romania. Restul volumelor sunt livrate catre clientii finali, alti furnizori de servicii logistice si producatori. „Achizitia celui de-al treilea reach-staker Kalmar in cadrul BIRFT si extinderea platformei de depozitare a terminalului – ambele fiind planificate pentru aceasta vara – sunt semne ale angajamentului nostru fata de piata romaneasca si in mod special fata de dezvoltarea serviciilor de transport intermodal. Continuam sa crestem intr-un ritm impresionant in fiecare an prin aducerea de noi clienti si prin cresterea volumelor clientilor existenti – acestea reprezentand o confirmare a fiabilitatii si eficientei serviciilor noastre”, a declarat CEO-ul Tibbett Logistics. Cresterea volumelor transportate prin BIRFT a dus la modificarea frecventei trenurilor naveta operate de catre Tibbett Logistics. Din Q4 2016 se opereaza cu cinci trenuri pe saptamana.

Articole similare

Ad