News  | 
13.02.2018 / 
Trafic Media

Compania petroliera canadiana Suncor Energy a anuntat planurile de renuntare la peste 400 de operatori, in urmatorii sase ani, prin achizitia unei noi flote de vehicule autonome Komatsu, dupa cum arata www.constructioncayola.com.
 

In prezent, Suncor Energy utilizeaza deja noua camioane autonome care transporta materiale de constructie pe un santier din Alberta. Compania intentioneaza sa-si extinda flota cu peste 150 de astfel de vehicule, initial pentru utilizarea in mina North Steepbank, la nord de Fort McMurray. Cu un cost estimat de 5 milioane de dolari fiecare, vehiculele autonome permit reducerea costurilor de operare.
Primul camion Komatsu a fost folosit in minele de cupru Coldelco din Chile cu peste un deceniu in urma. Astazi, Rio Tinto a optat pentru aceste modele si in Australia, controlate de la distanta, din centrul operational din Perth, la 1,5 km de mine. La randul sau, Suncor Energy a explicat ca activitatea de control a camionului se va face local, de la mine.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or