Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O alta firma din Romania a fost amendata cu 750 de euro pentru pauza saptamanala normala

Dupa cele doua amenzi primite in februarie 2015 de firme romanesti ai caror soferi au fost depistati ca au luat pauza saptamanala normala in cabina, la jumatatea lui februarie 2016 o alta firma de la noi ne-a anuntat ca a primit in Bretania o amenda de 750 de euro pentru aceeasi infractiune (cod 31329). Asa cum arata managerul firmei, cele cinci camioane ale sale circula preponderent in Franta, iar principalul sau partener local era de parere ca nu se pot da amenzi cata vreme nu exista norme de aplicare. In plus, in fiecare luna este oprita in trafic macar o masina, si pana acum soferii nu au fost intrebati niciodata despre pauza saptamanala normala.
 

„Cardurile tahograf sunt cele mai controlate, apoi CMR-ul si eventual cabotajul. Si nu am luat o amenda in Franta de ani de zile.“ Tocmai de aceea, cand soferul oprit in trafic in Bretania a fost intrebat daca a luat pauza saptamanala normala in cabina, el a recunoscut, fara sa stie ca asta ar fi o problema.
Deoarece soferul intelege franceza, nu a fost nevoie de translator, dar organele de control din Franta s-au dovedit si de data aceasta meticuloase, avand formulare de constatare in toate limbile europene.
De acum inainte firma va incerca, pe cat posibil, ca soferii sa nu faca pauza saptamanala normala in cabina in Franta sau Belgia – deoarece controlorii nu sanctioneaza si pauza luata in cabina in alte tari. Asta insa va crea probleme cu legarea curselor. Si, daca totusi nu vor putea evita Franta, vor dormi fie la baza partenerului firmei, fie la hotel.

Articole similare

Ad