Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi de 15.460 de euro in 2015 pentru nerespectarea MiLoG

Asa cum a anuntat Guvernul Federal in cadrul unei anchete a grupului parlamentar de stanga din Germania, 14 firme de transport si logistica si case de expeditii au fost nevoite sa plateasca anul trecut amenda pentru ca nu au respectat prevederile legii referitoare la salariul minim. In total au fost verificati 3.400 de angajatori si 29.898 de muncitori din aceste industrii, din care au rezultat 94 de investigatii. Dintre acestea, 43 au fost numai pentru nerespectarea reglementarilor referitoare la documente, fiind date amenzi totale de 3.975 de euro in opt cazuri. Conform MiLoG, angajatorii trebuie sa inregistreze momentul intrarii si iesirii in/din Germania si perioada cat soferul lucreaza acolo daca salariul lui mediu lunar brut este mai mic de 2.000 de euro.
 

Iar pentru lucratorii sezonieri documentatia este obligatorie incepand de la un prag de 2.958 de euro brut pe luna. Guvernul Federal a mai anuntat ca anul acesta va fi disponibil un nou portal online pentru transmiterea, inregistrarea si stocarea informatiilor cerute de MiLoG. Asta ar trebui sa ajute la imbunatatirea monitorizarii respectarii legii de catre transportatorii nerezidenti, iar pentru dezvoltarea portalului electronic s-a tinut cont si de propunerile asociatiei transportatorilor din Germania, BGL.
Pe de alta parte, Guvernul Federal nu a dat informatii clare despre stadiul in care se afla procedura de infringement initiata de Comisia Europeana pentru aplicarea MiLoG la toate serviciile de transport ce ating teritoriul german. Pentru ca, va reamintim, Bruxelles-ul a criticat anul trecut restrictionarea libertatii de a oferi servicii si de a transporta bunuri, CE considerand ca nu se justifica mai ales aplicarea regulilor referitoare la salariul minim pentru soferii aflati in tranzit si partial pentru serviciile de transport cross-border.

Articole similare

Ad