Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tata Motors majorează prețurile vehiculelor sale de pasageri începând cu 1 mai 2023

Tata Motors, cel mai important producător de vehicule din India, a anunțat că va majora marginal prețul vehiculelor sale de pasageri începând cu 1 mai 2023.

Potrivit unui comunicat de presă, creșterea medie va fi de 0,6% în funcție de variantă și model.

Compania a declarat că a absorbit o parte semnificativă a costurilor mari din cauza creșterii costurilor cu inputurile și a modificărilor de reglementare care fac tot mai costisitoare producția de mașini, fiind pentru a doua oară în acest an când ia o astfel de măsură.

În luna ianuarie, Tata Motors a majorat prețul autoturismelor sale cu 1,2% invocând același motiv.

Vehiculele din India au devenit tot mai scumpe deoarece guvernul a impus producătorilor auto să își echipeze vehiculele cu un dispozitiv special pentru monitorizarea emisiilor, ceea ce a dus la costuri suplimentare.

Aceste norme privind emisiile de combustibil, cunoscute sub numele de normele Bharat Stage VI, au intrat în vigoare la începutul lunii. Cu toate că prețurile au crescut de-a lungul anului, India a înregistrat cele mai mari vânzări de autoturisme din istorie în anul fiscal încheiat la 31 martie. SUV-urile Nexon și Punch de la Tata au fost printre cele mai bine vândute mașini din India în 2022.

Articole similare

Ad