Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacia înregistrează o puternică ascensiune a cotei de piață în primul trimestru 2023

Dacia a reușit în primul trimestru al acestui an o evoluție deosebită pe o piață europeană dinamică, identificată de o creștere semnificativă a vânzărilor și de atingerea unor cote de piață record.

Vânzările Dacia pe piața europeană a înregistrat la sfârșitul lunii martie 2023 un total de 171.789 de unități, în creștere cu 34,3% comparativ cu nivelul din primele trei luni ale anului trecut. În segmentul vehiculelor de persoane și cota de piață a mărcii a urcat la 4,6%, mai mult cu 0,8 puncte procentuale față de primul trimestru al anului 2022. Dacia marcând cea mai mare creștere a cotei de piață în rândul celor 30 de mărci incluse, potrivit clasamentului Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

Modelele Dacia ocupă integral primele cinci locuri în topul celor mai vândute vehicule de persoane în primul trimestru al acestui an pe piața din România. În plus, fiecare model al mărcii a fost lider în segmentul său de piață.

În România, vânzările în intervalul de referință au urcat la 13.651 de unități, în creștere cu 81% față de perioada similară a anului trecut, iar cota de piață la 33,1%, mai mult cu 9,8 puncte procentuale. Dacia Spring continuă să domine clasamentul vânzărilor în segmentul vehiculelor electrice ajungând la o cotă de piață de 48,5% în primul trimestru al acestui an.

Dacia a vândut în Franța 38.938 vehicule în primul trimestru, o creștere de 32,6% față de perioada similară a anului trecut, tot așa cum a urcat cu 1,2 puncte procentuale și cota de piață, mai mult cu 7,6%. Un nou record pentru companie în termeni de volume și de cotă de piață, consolidându-și poziția pe locul al treilea în clasamentul celor mai vândute mărci din Franța în segmentul vehiculelor de persoane, indiferent de canalul de vânzare. În topul celor mai vândute 10 modele către clienții particulari, Sandero a ocupat primul loc, Spring – locul al patrulea, fiind și lider în segmentul vehiculelor electrice, Duster – locul al cinci-lea, iar Jogger locul al 10-lea.

De asemenea, Dacia rămâne pe poziții bune și în Italia, înregistrând 25.142 de vehicule vândute, o creștere de 29,7% și cu o cotă de piață majorată cu 0,2 puncte procentuale, până la 5,3%. Dacia a devenit și în Italia una dintre cea mai bună marcă vândută către clienții persoane fizice cu o cotă de piață în acest segment de 9,6%.

Dacia a marcat o dinamică favorabilă a vânzărilor și în Germania, totalizând 16.399 de unități vândute, în creștere cu 30,4%, la rândul său cota de piață înregistrând o creștere cu 0,4 puncte procentuale, până la 2,2%. Rezultatul obținut în intervalul ianuarie – martie 2023 reprezintă al doilea cel mai bun trimestru de vânzări din istoria prezenței mărcii pe piața germană.

Dacia pe piața din Spania a urcat considerabil vânzările la începutul anului, ajungând la 11.650 de unități, în creștere cu 140,1%, iar cota de piață la 4,3%, o majorare de 1,7 puncte procentuale.

„Dacia își continuă povestea de succes, înregistrând creșteri ale vânzărilor de peste 30% pe piețele noastre strategice. Introducerea noii identități de marcă pe toate modelele și în rețeaua noastră comercială, extinderea ofertei electrificate și apariția versiunii Extreme ne permit să continuăm această evoluție dinamică.”,

a declarat Xavier Martinet, Directorul de Marketing, Vânzări & Operațiuni Dacia.
Vânzări DaciaTrimestrul 1
DACIA Sandero68.318
DACIA Duster57.660
DACIA Jogger23.330
DACIA Spring14.494
DACIA Logan6.862
Altele  1.125
Total171.789

Articole similare

Ad