Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FORT solicita Ministrului Transporturilor sa intervina in problema situatiei disperate din Grecia

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a solicitat Ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, sa intervina prin Ministrul Afacerilor Externe, prin consulat si/sau in orice alta forma pentru deblocarea situatiei in care se afla transportatorii romani de marfuri din cauza grevei generale din Grecia. Nu mai putin de 750 de camioane de mare tonal se afla blocate, iar perspectivele sunt si mai sumbre avand in vedere ultima pozitionare a bulgarilor, care vor aplica, conform anuntului de astazi, o masura similara de protest in replica la actiunea din Grecia.
 

Intr-un comunicat FORT se arata faptul ca au trecut trei saptamani de cand tot fluxul comercial de transport rutier pe ruta Italia-Grecia-Bulgaria-Romania si retur este dat peste cap din cauza grevei din Grecia, iar camioanele romanesti sunt blocate in trafic atat in Grecia, cat si in Bulgaria, fara ca cineva sa se intereseze de soarta soferilor, care sunt intr-o situatie disperata. Acestia nu au la dispozitie conditii de hrana sau de igiena personala si nici nu au vreo informatie, astfel incat sa isi poata estima programul.
FORT face apel si la ISCTR sa trateze cu celeritate respectarea timpilor de conducere si odihna in cazul conducatorilor auto profesionisti care au tranzitat aceasta ruta, deoarece inregistrarile tahograf sunt date peste cap.
Situatia este cu atat mai grava cu cat majoritatea marfurilor ce tranziteaza aceste rute sunt perisabile, cu termen de valabilitate redus, fapt ce pune in dificultate respectarea contractelor de catre transportatori si poate genera si alte pierderi la nivelul acestui sector de activitate.
Reprezentantii FORT considera ca se impune constituirea unei celule de criza pentru aceasta situatie si solicita Ministrului Transporturilor sa dispuna toate masurile pentru asigurarea informarii transportatorilor autohtoni, utilizand toate canalele de comunicare cu patronatele din domeniu.
Telefon de contact pentru informatii privind situatia din Grecia: Bosoi Viorel – 0744.352.514

Articole similare

Ad