Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie stabilește calendarul pentru noul său model vamal

Marea Britanie stabilește un calendar referitor la noile controale vamale pe care intenționează să le implementeze, pe parcursul a trei etape majore:

  1. Introducerea certificării sanitare pentru importurile de produse de origine animală
  2. Controale documentare și de identitate privind riscul la importurile de produse de origine animală
  3. Declarații de siguranță și securitate pentru importurile în UE.

De la 31 octombrie 2023 se introduce certificarea sanitară pentru importurile din UE de produse de origine animală cu risc mediu, de plante, de produse vegetale și de produse alimentare și furaje de origine non-animală cu risc ridicat provenite din UE.

De la 31 ianuarie 2024 se introduc controalele de documente pentru importurile de produse de origine animală cu risc mediu, plante, produse vegetale și produse alimentare și furaje cu risc ridicat de origine non-animală din UE.

Iar de la 31 octombrie 2024 intră în vigoare declarațiile de siguranță și securitate pentru importurile din UE. În paralel, va fi introdus un set de date pentru importuri, iar utilizarea ghișeului unic pentru comerț din Regatul Unit va elimina, acolo unde este posibil, duplicarea între diferitele seturi de date dinaintea sosirii (cum ar fi declarațiile de siguranță și securitate, sanitare și fitosanitare și declarațiile vamale înainte de expediere).

Cabinet Office Hauliers, Logistics & Customs Intermediaries organizează un seminar online miercuri 26 aprilie, 14:00-16:00 privind regimul de siguranță și securitate, având ca obiectiv testarea proiectului de șablon și colectarea de feedback și comentarii critice din partea industriei de transport și logistică (https://www.eventbrite.co.uk/e/cabinet-office-hauliers-logistics-customs-intermediaries-tom-workshop-tickets-606040121317)

Este vorba de o formare generală privind principiile de bază ale regimului de securitate și siguranță. Sesiunea se adresează oricărei persoane interesate să învețe despre procesul de siguranță și securitate în transportul de mărfuri în și din Regatul Unit.

Alte cursuri online referitoare la regimul vamal din UK pot fi gasit si pe https://www.export.org.uk/page/OnlineCustomsTraining si https://www.britishchambers.org.uk/page/trade-support/customs-declaration-training

Noile cerințe de siguranță și securitate vor afecta și transportatorii (sau operatorii mijlocului de transport) care trebuie să depună declarația de siguranță și securitate

Publicul țintă pentru cursuri este format din transportatori (companii aeriene, operatori de feribot și feroviari).

Articole similare

Ad