Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parteneriat pentru noile camioane Quantron pe Hidrogen

Quantron AG și  Westgass Hydrogen au semnat un acord de colaborare strategică (SCA) pentru implementarea camioanelor cu emisii zero în țările nordice (Norvegia, Islanda, Suedia, Finlanda și Danemarca). Companiile vor colabora pentru a furniza o ofertă comună bazată pe vehicule electrice alimentate cu hidrogen de la QUANTRON și pe furnizarea de hidrogen printr-o rețea de stații de realimentare furnizate de Westgass Hydrogen. Westgass va fi, de asemenea, partenerul de furnizare de H2 verde pentru o viitoare rețea de distribuție în întreaga Europă. Oferta combinată va fi pusă la dispoziția clienților ca parte a ecosistemului de 360 de grade Quantron-as-a-Service (QaaS).

Westgass Hydrogen este o companie norvegiană care își propune să promoveze utilizarea hidrogenului curat ca alternativă la combustibilii fosili. Aceștia distribuie și vând hidrogen ecologic, având acces la peste 25 de puncte de vânzare cu amănuntul și aprovizionare cu hidrogen în toată Norvegia.

QUANTRON consideră că țările nordice și afinitatea ridicată a hidrogenului în domeniul vehiculelor grele reprezintă un teren ideal de dezvoltare pentru Quantron-as-a-service. Este vorba de un ecosistem deschis producătorilor, prin intermediul Clean Transportation Alliance, o platformă de 360 de grade, care include vehicule cu emisii zero, precum și infrastructura asociată, de la generarea de H2 verde până la realimentare. Ca parte a acordului de cooperare strategică, Westgass Hydrogen se alătură acestei rețele de parteneri.

QUANTRON va începe prima fază a implementării sale comerciale în Norvegia în 2024, Westgass fiind selectat ca furnizor preferat de hidrogen verde al QUANTRON pentru clienții QaaS din țările nordice. Părțile au ambiția comună de a livra primele camioane Quantron-as-a-Service în Norvegia în 2024.

“Suntem încântați să colaborăm cu QUANTRON la această ofertă comună și să contribuim la tranziția către emisii zero în cadrul sectorului transporturilor, folosind hidrogenul verde ca și combustibil”, a declarat Kinar Kent, CEO al Westgass Hydrogen AS.

“Colaborarea cu Westgass Hydrogen deschide calea pentru Quantron-as-a-Service, creat special pentru cerințele nordice de transport”, spune Michael Perschke, CEO al Quantron AG. “Pe lângă distribuirea de H2 verde către clienții noștri QaaS, pe baza furnizării și distribuției competitive de H2 verde de către Westgass, aceasta va servi, de asemenea, ca partener de aprovizionare pentru o companie de alimentare cu H2.”

Acest acord va contribui, de asemenea, la decarbonizarea semnificativă a transportului de mărfuri, deoarece doar un singur camion de 44 tone emite până la 150 de tone de CO2 pe an, iar QUANTRON intenționează să implementeze până la 500 de camioane cu pile de combustie doar în Norvegia până în 2027, permițând reducerea emisiilor de CO2 cu 75.000 to pe an prin QaaS.

Articole similare

Ad