Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HYVIA introduce primul său electrolizor în fabrica sa din Flins, Franța

HYVIA, societatea mixtă dintre Grupul Renault și Plug (cunoscut și ca Plug Power), dedicată mobilității pe bază de hidrogen, tocmai a instalat primul său electrolizor în uzina sa din Flins, în regiunea Ile-de-France. Acest electrolizor de 1 MW are o capacitate de producție de 400 kg/zi de hidrogen verde, ceea ce reprezintă echivalentul a 20.000 km de mobilitate comercială pe bază de hidrogen. Acesta va alimenta inițial uzina pentru a testa pilele de combustie ale vehiculelor Renault Master H2-TECH comercializate de HYVIA, precum și stațiile de realimentare cu hidrogen. Acest electrolizor marchează un pas important în desfășurarea ecosistemului unic și complet al HYVIA pentru mobilitatea H2.

Comentând următoarea etapă de dezvoltare a proiectului, David Holderbach, CEO HYVIA, a declarat: În ceea ce privește următoarea etapă de dezvoltare a proiectului, David Holderbach a declarat că „la un an de la inaugurarea fabricii noastre, instalăm primul electrolizor care utilizează tehnologia acționarului nostru Plug, lider mondial în domeniul soluțiilor pe bază de hidrogen. În același timp, Renault Master Van H2-TECH sunt pe drumuri, susținute de expertiza acționarului nostru, Grupul Renault, un jucător important în industria auto, în special în domeniul vehiculelor comerciale. Acest pas ilustrează forța ecosistemului de hidrogen propus de HYVIA.”

„Cu acest prim electrolizor, uzina va produce 400 kg de hidrogen pe zi, ceea ce ne va permite să testăm peste 1.000 de pile de combustie pe an. Aceasta este o provocare industrială și umană majoră, care a fost posibilă datorită forței colaborării noastre cu Plug și Grupul Renault. Ca atare, electrolizorul nostru face parte din dezvoltarea competențelor pe care HYVIA le aduce la Refactoria Grupului Renault din Flins, dedicată economiei circulare”, a adăugat Olivier Cormier, SVP Manufacturing & Supply Chain Director HYVIA.

După instalarea mai multor electrolizoare PEM (Proton Exchange Membrane) în Germania, Franța, Olanda și Portugalia, Plug a livrat primul electrolizor către HYVIA pe 5 aprilie 2023. Cu o putere de 1 MW, electrolizorul va produce 400 kg de hidrogen verde pe zi. În calitate de lider mondial în domeniul soluțiilor pe bază de hidrogen, Plug a implementat, de asemenea, peste 60.000 de sisteme de pile de combustie, a proiectat și construit 185 de stații de realimentare care distribuie peste 70 de tone de hidrogen pe zi.

Electroliza PEM (Proton Exchange Membrane) este o metodă de producere a hidrogenului verde prin electroliza apei (H2O) prin separarea hidrogenului (H2) și a oxigenului (O) cu ajutorul energiei electrice cu emisii reduse de carbon. Cu sediul în Franța, HYVIA a dezvoltat, de la crearea sa în iunie 2021, un ecosistem unic și complet dedicat mobilității pe bază de hidrogen pentru profesioniști. Acesta include o gamă de vehicule utilitare ușoare H2 (o furgonetă, un șasiu cabină și un microbuz), stații de realimentare cu H2, aprovizionare cu H2, precum și soluții de finanțare și întreținere pentru clienții lor.

Articole similare

Ad