Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UTA Edenred prezintă noua generație a soluției EETS privind taxele de drum: UTA One® next

UTA Edenred, unul dintre principalii furnizori de servicii de mobilitate din Europa și o companie Edenred, oferă acum clienților următoarea generație a dispozitivului său interoperabil de decontare a taxelor de drum, UTA One® next.

Noul dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul european de taxare rutieră electronică (EETS) combină performanța dovedită a predecesorului său UTA One® cu o tehnologie nouă și inteligentă pentru o utilizare mai ușoară și mai intuitivă.

Dispozitiv de bord EETS cu 4G și funcționalitate inteligentă

UTA One next este compatibil cu standardul de radiocomunicații mobile 4G, ceea ce garantează utilitatea și funcționalitate în viitor. Cu un design compact, dispozitivul necesită instalare permanentă în vehicul. Aplicația pentru smartphone poate fi utilizată pentru a modifica setările vehiculului, cum ar fi numărul de axe sau categoria, dar și pentru a vizualiza datele privind taxele de drum active și informații precum declarația vehiculului.

În mod alternativ, dispozitivul de bord poate fi utilizat prin intermediul butoanelor de pe dispozitiv, iar modificările setărilor pot fi confirmate prin ghidare vocală. Ulterior, va fi posibilă operarea și modificarea setărilor dispozitivului de bord prin intermediul comenzilor vocale. În acest scop, sunt în curs de dezvoltare programe de recunoaștere vocală bazate pe inteligență artificială.

Utilizatorii UTA One next – de exemplu, administratorii de flote – vor primi acces la o platformă online prin care își pot monitoriza în timp real dispozitivele de bord. Aceștia pot vedea datele și starea dispozitivului de bord. În plus, aceștia pot seta numărul de axe, categoria vehiculului și datele privind taxele de drum. De exemplu, o funcție de avertizare poate fi activată dacă numărul de axe scade sub un anumit nivel.

Olaf Schneider, director al departamentului Taxe de drum și Servicii comerciale la UTA Edenred, a declarat: „UTA Ones-a dovedit a fi foarte popular în rândul clienților noștri din domeniul transportului și logisticii, deoarece a asigurat o procesare rapidă și eficientă a taxelor de drum în numeroase țări europene. UTA One next extinde și mai mult mobilitatea clienților noștri cu ajutorul tehnologiei avansate și al conectivității 4G, care, împreună, oferă mai multe servicii și o utilizare mai ușoară.”

Cu 17 contexte de taxare, în 15 țări europene, UTA One next rămâne cea mai completă soluție EETS de pe piață

Contextele de drum disponibile cu UTA One next: în prezent, sunt acceptate sistemele de taxare din Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Germania, Franța, Italia (inclusiv feribotul Caronte), Austria, Polonia (A4, Katowice – Cracovia și rețeaua e-TOLL), Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Spania, Norvegia (inclusiv feriboturi și poduri de autostradă), Suedia (poduri), Danemarca (poduri) și Elveția (inclusiv Liechtenstein).  Acest lucru înseamnă că UTA One next acoperă 17 contexte de taxare în 15 țări europene – păstrând poziția predecesorului său și fiind cea mai cuprinzătoare soluție pentru serviciul european de taxare rutieră electronică (EETS) de pe piață.

UTA Edenred plănuiește să extindă numărul contextelor de taxare acceptate prin adăugarea, în curând, a Slovaciei și a Republicii Cehe. Contextele de taxare pentru fiecare dispozitiv de bord pot fi activate sau dezactivate de utilizator sau de administratorul de flotă în UTA Service Center.

Extindere opțională: Serviciul telematic UTA SmartConnect®

La fel ca în cazul UTA One, UTA One next poate fi utilizat împreună cu serviciul telematic UTA SmartConnect, care oferă administratorilor de flote informații detaliate despre activitățile și performanța flotei. Utilizatorii pot activa rapid și ușor funcția UTA SmartConnect în UTA Service Center.

Disponibilitate

UTA One next este disponibil imediat și înlocuiește UTA One pentru toate comenzile noi. Dispozitivele UTA One existente pot fi utilizate în continuare fără restricții până la sfârșitul duratei de viață a bateriei.

Articole similare

Ad