Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ancona vrea o peninsulă artificială pentru navele ro-ro

Pe 20 aprilie 2023, președintele Autorității Sistemului Portuar al Mării Adriatice Centrale, Vincenzo Garofalo, a ilustrat ministrului adjunct al Transporturilor, Edoardo Rixi, proiectul unei peninsule artificiale în portul comercial din Ancona pentru a construi un nou terminal dedicat navelor ro-ro și ro-pax. Motivele acestui proiect sunt satisfacerea cererii tot mai mari de autostrăzi ale mării și îndepărtarea navelor de portul istoric al orașului.

Peninsula s-ar ridica între cheiurile dedicate acum acestui trafic și ar găzdui 6 dane conectate la rețeaua rutieră și feroviară. Autoritatea portuară dorește, de asemenea, să construiască un sistem de lucrări de apărare externă a mării, care să protejeze și bazinele interioare, și să adapteze cheiurile portului istoric.

Într-un comunicat, el scrie că „printre avantajele construirii peninsulei se va număra reorganizarea fizică și funcțională a zonelor din spatele acesteia, astfel încât să permită dezvoltarea construcțiilor navale și a navigației de agrement nautic, cu un impact pozitiv și asupra activităților de dragare deja planificate de către Autoritatea Portuară”. Președintele autorității portuare explică faptul că lucrează la o lucrare strategică pentru portul Ancona, un nou terminal pentru o escală modernă, actualizată, funcțională față de evoluțiile prezente și viitoare ale pieței și ale traficului maritim internațional, cu infrastructurile necesare pentru a fi din ce în ce mai competitivă, un port care caută să exploateze și mai mult oportunitățile oferite de poziția baricentrică în Marea Adriatică, un port de referință pentru autostrăzile mării, rețeaua centrală Ten-T și coridoarele europene Scandinav-Mediteranean și Baltic-Adriatic.

Articole similare

Ad