Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita Guvernului Romaniei masuri urgente pentru sprijinirea transportatorilor romani afectati de criza din Grecia

UNTRR a solicitat Ministrului Transporturilor si Ministrului Afacerilor Externe masuri de urgenta pentru sprijinirea transportatorilor rutieri romani afectati de criza din Grecia.
Asociatia solicita Guvernului Romaniei realizarea tuturor demersurilor necesare pentru corecta informare a operatorilor de transport rutier romani, pentru facilitarea accesului transportatorilor romani la rute alternative prin Republica Macedonia, prin distribuirea de autorizatii de tranzit necesare realizarii transporturilor pe aceste rute si pentru identificarea de solutii in conditiile date, care sa conduca la rezolvarea pe cale diplomatica a problemelor create transportatorilor romani de aceasta criza.
 

UNTRR este permanent in legatura cu asociatia profesionala de transport rutier OFAE – Grecia si cu celelalte asociatii profesionale din regiune.
In prezent, toate punctele de frontiera intre Grecia si Bulgaria sunt inchise. Punctul de frontiera intre Grecia si Turcia Kipoi – Ipsala este anuntat ca va fi deschis la ora 00:00 in 20.02.2016, iar prin punctele de frontiera dintre Macedonia si Grecia, se permite zilnic trecerea autovehiculelor in anumite intervale orare, care nu sunt respectate, fermierii greci blocand cu precadere traficul in intervalele orare anuntate de autoritati ca deschise. Au prioritate autovehiculele de transport persoane.
Potrivit informarii UNTRR, la utilizarea rutelor alternative prin Macedonia orice autovehicul sau autoturism inmatriculat in Romania trebuie sa aiba carte verde valabila pentru Macedonia, unele societati de asigurare din Romania, exclud tarile din afara UE in pretul standard si pot solicita prime suplimentare pentru acoperirea carte verde in tari non-UE. Pentru autovehiculele comerciale de transport marfuri este necesar un document de tranzit vamal pentru marfurile transportate pe teritoriul Macedoniei, care a aderat la sistemul de tranzit comunitar din 1 iulie 2015. Trebuie avute in vedere costurile si timpul suplimentar necesar pentru indeplinirea acestor proceduri. In plus, este necesara o autorizatie de tranzit pentru autovehiculul de transport marfuri – Romania are pentru 2016 – 3850 autorizatii de tranzit destinatie pentru Macedonia si 1000 autorizatii de tranzit destinatie pentru autovehicule minim Euro 3.
Soferii romani trebuie sa aiba asupra lor Cartea de identitate valabila, MAE recomanda pasaport valabil.

Articole similare

Ad