Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Blocajul camioanelor romanesti in Grecia si Bulgaria persista

Situatia camioanelor romanesti blocate in Grecia si Bulgaria persista, iar lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat rezervele financiare, hrana, apa si medicamentele sunt deja epuizate, iar in curand soferii vor ramane si fara motorina, in timp ce oficialitatile romane, bulgare si elene sunt paralizate si parca nu reusesc sa inteleaga ce se intampla exact.
Dupa fiecare „bariera” depasita in incercarea de a aduce camioanele acasa, Federatia Operatorilor Romani de Transport a anuntat printr-un comunicat de presa emis ieri, 21 februarie a.c., ca a intampinat noi blocaje, fapt ce pune in mare dificultate transmiterea unor informatii coerente care sa ajute transportatorii romani.
 

Dupa ce, cu mari eforturi, se acceptase o varianta alternativa de culoar prin Macedonia, „prietenii” bulgari nu fac altceva decat sa blocheze „evadarea” printr-un comportament mai degraba de tip orient mijlociu decat de tara europeana. Exemplul cel mai elocvent este al vamesilor bulgari din vama Zlaterevo, care se intrec in a aplica tot felul de proceduri formale care nu au nici o legatura cu ceea ce s-a incercat prin negocierea culoarului de tranzit prin Macedonia, se arata in comunicatul FORT.
Astfel, FORT lanseaza un apel de urgenta catre autoritatile romane pentru a organiza impreuna o structura care sa monitorizeze 24/24h situatia si prin care sa se asigure toate cele necesare soferilor romani sechestrati si un ultim avertisment ambasadei Bulgariei pentru indreptarea rapida a situatiei. „Autoritatile bulgare sunt direct responsabile de viata soferilor romani si sunt partase la toate pierderile materiale si financiare, iar lipsa de implicare din partea Presedintelui Romaniei, dar si din partea sefului Guvernului ne arata clar dezinteresul acestora fata de cetatenii romani“.
Incepand de maine FORTse mobilizeaza atat pentru proteste in fata amabasadei Bulgariei, stat care pune viata romanilor in pericol, cat si pentru organizarea unei echipe de interventie care sa se deplaseze in Bulgaria si Grecia pentru a aduce cu orice risc atocamioanele romanesti inapoi acasa.
Totodata FORT analizeaza varianta blocarii saptamana viitoare a tuturor vamilor cu Bulgaria in semn de protest fata de acestia.

Pentru mai multe informatii pe situatia Grecia-Bulgaria poate fi contactat Bosoi Viorel, la numarul de telefon 0744352514.

Articole similare

Ad