Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DEKRA înregistrează venituri în creștere și se transformă pentru viitor

DEKRA și-a crescut veniturile – așa cum era planificat în anul fiscal 2022 – și anunță finalizarea proiectelor strategice cheie. „Am avut răspunsurile corecte la provocările din ultimul an și suntem foarte mulțumiți de o creștere a veniturilor de 7,4%”, a declarat CEO Stan Zurkiewicz în cadrul conferinței de presă anuale a companiei. „În același timp, am reușit să investim masiv în afacerile noastre viitoare și să lansăm servicii inovatoare, ceea ce pune bazele unei creșteri viitoare profitabile”, a adăugat Zurkiewicz.

Inflația, pandemia și războiul din Ucraina au fost provocări cheie pentru DEKRA în ultimul an. Cu toate acestea, compania a reușit să-și crească veniturile globale cu 7,4%, până la 3,8 miliarde de euro.

Creșterea pe piața sa de origine, Germania, a fost de 9,9% (2,4 miliarde de euro), în timp ce rezultate spectaculoase au fost obținute în regiunile America (+19,9%, 113,5 milioane de euro) și Asia-Pacific (+10,5%, 244,3 milioane de euro).

Inspecția vehiculelor a rămas pilonul cheie al afacerii, cu venituri de 1,3 miliarde de euro (+7,4%). Costa Rica și Spania sunt noile piețe deschide de DEKRA în 2022, obiectivul fiind de a ajunge la aproximativ

30 de milioane de inspecții anuale de vehicule până în 2025. Rezultate foarte bune au fost înregistrate și în domeniile reclamațiilor și expertizei (+6,5%, 515 milioane de euro) și al testării de produse (+7,3%, 318 milioane de euro).

În 2022, profitul operațional ajustat (EBIT) al companiei s-a ridicat la 226,4 milioane de euro, puțin mai mare decât în anul precedent (226,0 milioane de euro). Marja EBIT ajustată a fost de 6,0% (anul precedent:

6,4%). În fața creșterii ratelor dobânzilor și a piețelor financiare volatile, DEKRA și-a majorat cota de capital, de la 33,5 la 41% și a sporit investițiile cu aproximativ o treime față de anul precedent, totalizând 143 de milioane de euro. „Chiar și în vremuri dificile din punct de vedere economic, nu ne-am gândit niciodată să reducem investițiile în viitor. Dimpotrivă. În 2022, investițiile au fost la cote maxime, deoarece suntem dornici să creștem, atât prin dezvoltarea de noi servicii, cât și prin achiziționarea de companii care ne ajută să accelerăm transformarea noastră”, a explicat Zurkiewicz. De asemenea, compania și-a extins baza de angajați; până la sfârșitul lui 2022, aproximativ 48.600 de oameni lucrau pentru DEKRA în aproximativ 60 de țări.

În primul trimestru al 2023, veniturile DEKRA s-au ridicat la 990 milioane de euro, cu 12,8% mai mult decât în perioada similară a 2022, iar previziunile pentru acest an sunt optimiste.

Până în 2025, compania germană urmărește să-și asigure poziția clară de lider în noi domenii de servicii, plus o profitabilitate sporită.

Strategia DEKRA se concentrează pe dezvoltarea rapidă a standardelor adecvate de testare și certificare pentru noile produse și tehnologii, cu focus pe mobilitate, securitatea cibernetică și durabilitatea. În plus, natura serviciilor DEKRA va evolua, cu accent sporit pe serviciile de la distanță, analiza datelor și serviciile bazate pe inteligență artificială.

În 2022, DEKRA a lansat testul rapid brevetat pentru bateriile vehiculelor electrice (EV), disponibil în Germania, Benelux și Scandinavia. Cu ajutorul acestuia, în doar câteva minute poate fi efectuată o evaluare fiabilă a „stării de sănătate” a bateriei. În jur de 90 de modele de vehicule pot fi deja testate, iar anul acesta urmează să fie adăugate modele și piețe noi.

În Arnhem, Olanda, compania a deschis o unitate de testare în zonă deschisă pentru măsurarea compatibilității electromagnetice (EMC). Spre deosebire de instalațiile EMC convenționale, vehiculele de toate dimensiunile, inclusiv autobuzele și camioanele electrice, pot fi testate acolo. Unul dintre primii clienți a fost start-up-ul suedez Volta Trucks.

La Centrul Tehnologic DEKRA din Klettwitz, Germania, a fost pus în funcțiune un nou banc de testare pentru motoare electrice și axe motoare, iar până în 2024 va fi adăugat un nou centru de testare pentru sistemele de baterii auto și staționare. De asemenea, vor fi testate tehnologiile de conducere automate și conectate. În ultimul an, DEKRA a primit autorizația de construcție pentru un nou poligon de teste, care este programat să fie finalizat în această vară. Se vor putea testa funcțiile de conducere automată simulând circulația în oraș, cu diferite scenarii de trafic.

O treime din serviciile DEKRA sunt dedicate durabilității. Compania testează și certifică turbine eoliene, instalații de hidrogen și conducte, precum și module solare. În Shanghai, China, DEKRA și-a deschis în 2022 cel mai mare și mai avansat laborator solar pentru testare, care acoperă 2.600 m2. Se acoperă întregul lanț valoric al energiilor curate, inclusiv testarea, inspecția, certificarea, verificarea și consultanța referitoare la generarea de energie și tehnologiile acesteia. Cu experții care proiectează un volum total de 150 de miliarde de dolari până în 2028, DEKRA recunoaște, de asemenea, potențialul semnificativ de creștere în domeniul inteligenței artificiale (AI). Asigurarea aplicațiilor AI sigure și sigure este critică în timp, având în vedere dinamica actuală pe o piață încă nereglementată. DEKRA sprijină clienții în efortul lor de a garanta că tehnologia lor AI este fiabilă, sigură și sigură prin serviciile noastre de testare și consiliere. În acest scop, DEKRA intenționează să înființeze societatea mixtă CertifAI în colaborare cu PwC, principala firmă de audit și consultanță și Fondul de inovare al orașului Hamburg. CertifAI își propune să certifice aplicațiile AI în ceea ce privește încrederea lor. Construirea și consolidarea încrederii în capacitățile Inteligenței Artificiale necesită certificarea aplicațiilor AI într-o manieră de încredere, potrivit partenerilor.

Articole similare

Ad