Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autobuzele Solaris, cu sistemul ContiPressureCheck la bord

Solaris, producatorul polonez de autobuze, include sistemul Continental ContiPressureCheck pentru monitorizarea presiunii din anvelope ca echipament original in vehiculele sale.
„Anuntam cu mare satisfactie evaluarea pozitiva a sistemului nostru ContiPressureCheck efectuata de acest renumit producator de autobuze. Acordul confirma ca acest sistem reprezinta o solutie optima pentru companiile de autobuze care doresc sa controleze calitatea si starea anvelopelor sale, imbunatatind in acelasi timp confortul si siguranta in deplasare a pasagerilor aflati la bordul vehiculelor sale”, a declarat Hartwig Kühn, Manager ContiPressureCheck la Continental Hanovra.
 

Astfel, toata gama de autobuze Solaris e conceputa acum pentru a integra ContiPressureCheck ca echipare standard. Cablurile necesare si conectorii sunt integrati in toate vehiculele chiar din fabrica, iar temperatura si presiunea masurata va fi afisata direct pe bordul vehiculului, informeaza producatorul de anvelope. Daca sistemul ContiPressureCheck este achizitionat ca optional, senzorii si Unitatea Centrala de comanda (CCU) vor fi incluse in vehicul. Totusi aceste componente pot fi montate cu usurinta la o data ulterioara.
Primele 60 de autobuze echipate cu acest sistem au fost livrate la inceputul acestei luni catre un client cu sediul in Cracovia.

Cum functioneaza sistemul
Sistemul foloseste senzori din interiorul anvelopelor pentru a masura atat presiunea cat si temperatura in anvelopa, in timp real. Datele sunt transmise permanent in cabina si prezentate soferului pe un display. Daca presiunea anvelopelor deviaza de la valoarea corecta specificata, ContiPressureCheck avertizeaza imediat soferul. Se pot lua masuri pentru a rectifica situatia si a readuce presiunea aerului in anvelopa la nivelul normal.
In acest mod, sistemul contribuie la scaderea consumului de carburant si uzurii anvelopelor precum si la cresterea kilometrajului, afirma producatorul. Se poate astfel imbunatati eficienta autobuzelor, scazand costurile de functionare si impactul asupra mediului inconjurator, multumita emisiilor scazute de CO2 si duratei de viata mai indelungate a anvelopelor.
ContiPressureCheck se instaleaza rapid si simplu si se poate adauga si ulterior, daca se schimba anvelopele. Este compatibil cu diferite sisteme telematice, permitand transmiterea datelor despre presiunea si temperatura din anvelopa catre display-uri integrate sau retele telematice. In acest mod, datele colectate pot fi descarcate pe un dispozitiv extern, simplificand gestionarea anvelopelor pentru parcul auto.

Articole similare

Ad