Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bucureștiul va implementa un hub pentru schimbul de date și informații

Pe 10 aprilie, Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, a anunțat înființarea unui Hub de mobilitate și management urban în capitala României. Proiectul va costa 1,19 milioane de euro și va fi finanțat din Planul național de redresare și reziliență.

După cum a explicat primarul, principalul obiectiv al noului Hub este de a crea un spațiu care să încurajeze dezbaterea, comunicarea și schimbul de informații între autoritățile locale ale orașului, locuitorii și părțile interesate în ceea ce privește proiectele de mobilitate urbană de interes public. Hub-ul va prezenta, de asemenea, planurile de mobilitate și proiectele de dezvoltare ale Bucureștiului și ale tuturor municipalităților sale, pentru a sprijini conexiunea și colaborarea digitală între instituțiile publice și locuitorii orașului.

Ca parte a proiectului, va fi implementată o platformă digitală care va furniza date deschise despre planificarea și mobilitatea urbană, precum și informații în timp real de la operatorii de transport public și de mobilitate. Autoritățile locale – cum ar fi Autoritatea Municipiului București, municipiile, districtele și alte instituții publice – își vor integra datele, inclusiv cele privind proiectele publice urbane și planurile de dezvoltare, în Hub. În plus, locuitorii vor putea participa la îmbunătățirea serviciilor de pe Hub.

Bucureștiul nu este primul oraș din România care adoptă un astfel de sistem digital care va sprijini deplasarea locuitorilor în orașul lor. Și orașul Cluj-Napoca, al doilea ca mărime din România, a anunțat recent introducerea unui sistem digital similar (link is external), care va permite utilizatorilor să monitorizeze în timp real poziția vehiculelor de transport public, cum ar fi autobuzele, pe o aplicație mobilă care actualizează la fiecare 20 de secunde orele estimate de sosire și alte informații în timp real. Hub-ul de mobilitate și management urban își propune să deschidă ușa către un proiect mult mai mare, care va fi implementarea Centrului de Urbanism al Bucureștiului, o entitate care ar trebui să monitorizeze, să gestioneze și să coordoneze dezvoltarea urbană a orașului.

Articole similare

Ad