Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, primul chiriaș din clădirea London din Sema Parc

Dezvoltatorul River Development anunță închirierea unui spațiu de 3.780 m2 Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în clădirea London din Sema Parc, în urma câștigării procesului de licitație organizat în acest sens. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Cei aproximativ 200 de angajați din MTI, ai structurilor care gestionează fonduri europene, în calitate de autoritate de management și organism intermediar, își vor desfășura activitatea în spațiul a trei etaje din clădirea London, începând cu septembrie a.c., după finalizarea lucrărilor de amenajare.

Clădirea London este una dintre cele mai noi clădiri de birouri de clasă A din Sema Parc și din București, recepționată în trimestrul al doilea din 2022, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.347 m2, dispusă pe 15 niveluri și având două subsoluri pentru locurile de parcare.

„Am participat la licitația de atribuire a spațiului pentru MTI, încredințați fiind de calitatea excelentă a clădirii London din Sema Parc și de beneficiile intrinseci ale acesteia, precum și de facilitățile care se găsesc aici. Ne bucurăm de rezultatul favorabil și, mai ales, de faptul că primul nostru chiriaș «ancoră» este o instituție publică. Odată cu acomodarea MTI în clădirea noastră, dar având și experiența prezenței Tribunalului București (Secțiile Civilă VI și VII) creăm premisele unui hub instituțional în Sema Parc”, a declarat Tina Vîrlan, Lease Manager River Development.

Clădirea London are toate calitățile pentru a fi un sediu reprezentativ pentru o instituție publică: o arhitectură modernă și actuală, beneficiile unei clădiri „verzi”, sustenabilă și eficientă din punct de vedere energetic, certificată Breeam ”Excellent” în faza de design, flexibilă sub aspectul organizării eficiente a spațiilor de lucru și amplasată în zona central-vestică a capitalei.

River Development este un investitor și dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 18 ani pe piața locală. Compania dezvoltă două dintre marile proiecte de reconversie urbană ale capitalei:  Sema Parc, situat pe Splaiul Independenței (circa 1.000.000 m2 GBA), și The Light, situat pe Bulevardul Iuliu Maniu (circa 150.000 m2 GBA). River Develoment are în portofoliu peste 150.000 m2 (GLA) de spații de birouri și a livrat în ultimii patru ani peste 38.000 m2 de clădiri noi clasa A în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri clasa A – Bruxelles, Paris si Berlin. Acestui portofoliu s-au adăugat recent aproximativ 31.500 m2 (GLA), prin recepționarea clădirilor London și Oslo. Toate proiectele recent dezvoltate sau în construcție sunt certificate după standardele Breeam pentru clădiri „verzi”, cu ratingul Excellent.

Articole similare

Ad