Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia dorește să introducă e-CMR

Guvernul italian intenționează să introducă scrisori de trăsură digitale în transportul rutier. Așa-numitele e-CMR-uri vor fi introduse cel târziu de anul viitor. Un proiect de lege corespunzător trebuie încă să fie adoptat în cele din urmă, dar acest lucru este considerat doar o formalitate.

Asociațiile italiene de logistică și de transport au salutat în mod expres această măsură planificată. Unele companii naționale de expediere, precum Fedaspedi și Unioncamere, au testat deja scrisorile de trăsură digitale în ultimii doi ani. Această soluție a oferit avantaje directe pentru transportatori și pentru întregul lanț de aprovizionare a transportului rutier. Se speră la o introducere rapidă pentru a avansa în sfârșit și cu rapiditate conversia la un lanț logistic digital, a declarat Guido Grimaldi, directorul general al asociației Alis.

17 țări au introdus deja e-CMR

Așa-numitul protocol e-CMR a fost lansat în 2011. Bulgaria, Republica Cehă, Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Spania, Țările de Jos, Franța, Luxemburg, Slovacia, Slovenia, Elveția, Turcia, Iran, Rusia și Moldova au aderat deja la acest acord. Din 2026, scrisoarea de trăsură internațională în format digital va fi obligatorie în întreaga UE. Germania nu a dat încă caracter obligatoriu e-CMR. Una dintre problemele legate de scrisorile de trăsură clasice pe suport de hârtie este că sunt predispuse la erori. Potrivit unui studiu realizat de platforma Trans.eu, doar 15% din toate scrisorile de trăsură nu conțin erori, doar 25% sunt perfect lizibile și doar 10% sunt complete.

Articole similare

Ad