Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mec-Diesel intra mai puternic in Romania printr-un joint-venture cu Premium Truck Parts


Premium Truck Parts, divizia activa in importul si distributia de piese de schimb si lubrifianti a Automotive Investment Corporation (AIC), a devenit Mec-Diesel South East Europe, prin preluarea de catre Mec-Diesel SpA Italia, care are o experienta de peste 30 de ani pe piata pieselor specifice motoarelor.
Astfel, compania italiana devine un furnizor cu o expertiza unica in industria auto din Romania: specializare in componente pentru motoare si distributie de piese de schimb si lubrifianti pentru vehicule comerciale.
 

Oferta Mec-Diesel SpA include peste 10.000 de repere care se afla in permanenta pe stoc in depozitul central din Torino. Este vorba si de piese de schimb, si de motoare complete pentru vehicule grele Iveco, Mercedes-Benz, MAN, Scania, Volvo si Renault Trucks si pentru utilitare usoare, indiferent de marca.
Compania a avut in 2015 o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, din care peste 30% a fost realizata la export, datorita celor circa 6.000 de livrari internationale pe care le face anual in mai mult de 50 de tari. 5% din exporturi au fost anul trecut catre Romania, in special pentru Premium Truck Parts. Dar tara noastra a fost vizata, asa cum arata presedintele Mec-Diesel SpA, Pier Vincenzo Pellegrino, nu doar pentru potentialul propriu si dezvoltarea rapida, ci si ca punct din care sa inceapa extinderea in sud-estul Europei. Iar alegerea PTP ca partener a fost „naturala“, deoarece este cel mai important client al firmei italiene la noi in tara.
Cu ocazia conferintei de presa in care a fost anuntat acest joint-venture, Stefano Albarosa, CEO Automotive Investment Corporation, a aratat ca „noul parteneriat reprezinta un pas important in restructurarea AIC, care ramane sub brandul Cefin Trucks cel mai mare distribuitor specializat de vehicule comerciale rulate din Romania“.
Noua companie va avea un management integral local, va fi operationala din aceleasi sedii si cu aceeasi echipa, si va fi condusa de Monica Dan (foto). 

Articole similare

Ad