Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FrieslandCampina a inaugurat noul centru logistic din Mureș City Logistics

Una dintre cele mai mari companii globale de pe piața produselor lactate, FrieslandCampina a lansat joi, 4 mai, noul său centru logistic din parcul industrial de clasa A Mureș City Logistics, aflat în Cristești, lângă Târgu Mureș, consolidându-și astfel operațiunile din România.

FrieslandCampina a fost primul partener în proiectul Mureș City Logistics, dezvoltat de compania românească Global Vision în parteneriat cu Globalworth, care dispune de un sfert din clădirea nou construită. O soluție „Built-to-Suit” a fost implementată în cei 4.500 mp, unde FrieslandCampina România va beneficia de operațiuni optime de livrare a comenzilor atunci când vine vorba de calitate, eficiență, timp și costuri.

Spațiul face parte dintr-un singur proiect de dezvoltare de tip single roof având o suprafață totală de 18.000 mp. Proiectul de tip city logistics este situat într-o zonă strategică, în apropiere de Târgu Mureș, având o conectivitate logistică foarte bună. Apropierea de oraș și de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat compania să-și consolideze activitățile la Mureș City Logistics din Cristești.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanții FrieslandCampina România, Global Vision și Globalworth, precum și autorități locale și centrale, potrivit unui comunicat de presă.

Mureș City Logistics este un prim proiect dintr-o serie de parcuri city logistics care urmează să se dezvolte în apropierea orașelor principale și secundare. Astfel, Târgu Mureș devine unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale.

Proiectul Mureș City Logistics reprezintă o investiție de peste 12 milioane de euro si este amplasat strategic de-a lungul coridoarelor principale de transport național și internațional. Accesul facil la autostrada A3, precum și la rețeaua rutieră existentă, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării și cu Capitala.

„Noul centru logistic este în concordanță cu creșterea sustenabilă a companiei, acest pas pe care l-am făcut în dezvoltarea zonei de logistică contribuind la creșterea competitivității operaționale a FrieslandCampina România. În noul centru logistic – un spațiu automatizat, care încorporează atât cea mai nouă tehnologie, cât și un consum eficient de energie, fiind din punct de vedere al procesului mai prietenos cu mediul – toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre și va susține livrările de produse lactate de 100.000tone/an.”,

a precizat Ferenc Szecskó, CEO FrieslandCampina Romania.

„Proiectele dezvoltate de Global Vision, axate pe soluții personalizate și sustenabile sunt menite să genereze impact economic major la nivel regional și local. Mureș City Logistics este proiectul pilot din seria City Logistics Last Mile, concept lansat anul trecut, parte din strategia noastră de a dezvolta proiecte industriale și de logistică în proximitatea marilor orașe din toate regiunile țării. Fiecare proiect livrat cu succes reprezintă un nou pas în direcția dezvoltării unor comunități de afaceri puternice – parcurile noastre devenind hub-uri de business ce acomodează jucători din industrii diferite care își doresc extindere pentru optimizarea operațiunilor.”,

a precizat Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

„Ne bucură întotdeauna când putem să livrăm sub umbrela Globalworth Industrial spații sustenabile care să corespundă celor mai exigente cerințe ale pieței. Spațiile cu temperatură controlată adresează o piață de nișă în expansiune, iar faptul că un partener precum FrieslandCampina, pentru care cele mai bune opțiuni în materie de localizare, calitate și funcționalități practice avansate sunt normă a ales Mureș City Logistics confirmă standardele înalte ale proiectelor noastre.”,

a adăugat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Articole similare

Ad