Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Buses introduce farurile cu tehnologie LED

Farurile LED sunt disponibile din acest an pentru gamele Mercedes-Benz Citaro, Setra ComfortClass 500 si TopClass 500. Avantajele oferite de noua tehnologie sunt evidente: luminozitate crescuta, siguranta mai mare in trafic, soferi mai odihniti si, nu in ultimul rand, economie in bugetul operatorului de transport. Spre deosebire de farurile traditionale pe halogen sau a celor pe xenon, LED-urile consuma mai putin si au o durata de viata mult mai mare, astfel ca nu necesita inlocuire sau alte interventii pe parcursul perioadei de exploatare a vehiculului. Costul suplimentar pentru achizitionarea acestora este de 2.500-3.000 de euro, insa beneficiile sunt indiscutabile, iar operatorii isi recupereaza cu certitudine investitia initiala.
 

Primele vehicule echipate cu noua tehnologie vor fi livrate in aprilie 2016, iar din vara se vor putea monta retrofit si pe autocarele de noua generatie care sunt deja in operare.
Un test comparativ, efectuat la inceputul lui martie a.c. la Muensingen (Germania), a relevat diferenta clara intre echiparea vehiculelor cu faruri pe halogen, xenon si LED.

Mai multe detalii veti putea citi in numarul de aprilie al revistei Tranzit. 

Articole similare

Ad