Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alcoa furnizeaza compusul Endur-Al pentru benele Fruehauf

Producatorul de semiremorci Fruehauf si Alcoa au anuntat lansarea unei noi serii de basculante cu robustete si durabilitate imbunatatite, dar si cu o greutate proprie mai mica, datorate folosirii aliajului de aluminiu Alcoa’s Endur-Al, compus cu 52% mai puternic decat aliajul standard de aluminiu 5083 H111 si cu 20-30% mai usor decat otelul. Din acesta se fac podeaua si peretii laterali ai modelelor AgroMax, pentru transport de cereale, si OptiMum si OptiMax, pentru lucrari publice, toate aflate deja in productie.
 

Endur-Al a fost dezvoltat de Alcoa pentru a face fata unor conditii extreme de mediu. Ele se caracterizeaza printr-o suprafata foarte robusta si o rezistenta deosebita la abraziune si la coroziune, dovedite cu ocazia unor teste intensive, drept pentru care s-a considerat ca sunt potrivite si pentru podeaua si peretii laterali ai semiremorcilor basculabile pentru constructii.
Compusul Alcoa este disponibil in intreaga lume, iar metalul pentru aceasta aplicatie provine din fabrica din Fusina (Italia)
Bernd Schäfer, Alcoa Global Rolled Products Vice President Commercial, Global Commercial Transportation and Industrial, arata ca „semiremorcile basculabile din aluminiu cantaresc cu 20-30% mai putin decat cele cu bena din otel si au aceleasi robustete, fermitate si durabilitate. Reducerea greutatii proprii nu doar creste cu circa o tona sarcina utila, dar imbunatateste si consumul de carburant cand vehiculul nu este incarcat complet.“
Fruehauf va produce in 2016 circa 150 de semiremorci folosind Endur-Al si isi va creste vanzarile pana la 500 de unitati/an in urmatorii trei ani. 

Articole similare

Ad